Acte en defensa de escola pública catalana
Durant l'acte es va llegir un manifest

La comunitat educativa de Gavà va organitzar aquest dijous un acte en defensa del model de l’escola pública catalana. La trobada va tenir lloc a la plaça Major i, en el decurs de la mateixa, docents, famílies i alumnat van llegir fragments d’un manifest on es posava en valor la qualitat del sistema d’ensenyament públic destacant el bon nivell, vocació i implicació dels professorat i d’un model que esdevé garantia de cohesió i d’igualtat d’oportunitats. El text precisa que a les aules “es fomenta l’esperit crític i la capacitat de conviure democràticament i en la pluralitat” i que, tal vegada, “es vetlla per potenciar les capacitats diverses, sense excloure ningú, esdevenint un referent internacional en la qualitat i la innovació dels mètodes d’aprenentatge i en el model d’integració lingüística”.

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui tampoc es va voler perdre la festa, lloava l’esperit de la mateixa perquè “esdevé una mostra del compromís que la comunitat educativa té amb la nostra escola pública, tot un exemple de qualitat i fortalesa”. Sánchez referma el compromís del govern municipal de seguir apostant per “aquest model d’èxit” i recorda a les famílies, que “en dates com aquestes, on cal formalitzar les inscripcions, cal confiar en els nostres centres públics perquè són una eina de cohesió i diversitat i compten amb un professorat de gran nivell i amb unes AMPA’s molt actives que contribueixen a enriquir els projectes”.

Durant l’acte, també es va passar un vídeo promocional de l’escola pública a Gavà, es va assaborir una xocolatada i es va aprofitar per recollir signatures reivindicant que “no es tanqui cap grup, i que es garanteixi l’existència de dues línies en tots els cursos per tal que mares i pares tinguin la possibilitat de tenir totes les opcions de tria en l’escolarització dels seus fills i filles”.