violència masclista
Un moment de la concentració d'aquest migdia

La plaça Jaume Balmes ha estat el lloc escollit per portar a terme l’acte mensual de rebuig vers la violència masclista que organitza l’Ajuntament de Gavà. Diversos regidors i ciutadans a títol personal han assistit per tal de retre homenatge a les víctimes assassinades per violència masclista del darrer mes, que han estat en concret 3. Això eleva el còmput d’aquest 2022 a 28 dones assassinades a mans de les seves parelles o ex-parelles, el que eleva la xifra total (des de que el govern espanyol fa oficialment aquest recompte, és a dir, des de 2003) a 1.158 dones.

Jordi Tort, alcalde accidental de Gavà i portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà, ha assegurat que, amb aquest acte que es celebra cada darrer dimarts de mes, “la ciutat de Gavà diu que no a la xacra de la violència masclista, no fa falta res més que posar la televisió per constatar que la violència masclista és present a la nostra societat, i per tant hem de seguir treballant per denunciar-la i erradicar-la. Així que nosaltres seguirem amb aquesta lluita, no fent silenci, i cada darrer dimarts de mes seguirem denunciant aquesta situació que ha d’acabar d’una vegada per totes”.

Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà (JUNTS), ha volgut de la seva banda posar l’accent en tot el que es vol demanar amb aquests actes mensuals: “Seguim reclamant el mateix que reclamàvem a la primera concentració que vam fer, és a dir, més mitjans per lluitar contra la violència masclista i més visibilitat per aquestes dones que han estat víctimes d’aquesta xacra. Crec que aquí ens hem de posar tots una mica les piles, deixar una mica les paraules a banda i començar a passar a l’acció. Des del govern s’han de fer coses, òbviament, però el camí és llarg i hi ha molt a fer tot i que ja s’està veient alguna coseta”.

Mónica Parés, portaveu del Partit Popular (PP) de Gavà, ha destacat que “és significatiu que el primer acte del curs polític sigui aquest, una reivindicació, i durant tot el curs polític seguirem treballant a l’Ajuntament de Gavà per tal que les dones trobin aquest ajut o recolzament per tal que perdin la por i, les que encara són a temps, puguin denunciar als seus agressors”.

Per últim, Miguel Ángel Ibáñez, regidor no adscrit, ha valorat també que aquest inici de curs “sembla que comença amb perspectives complicades pel que fa a l’economia de les famílies, el que fa possible que generi més discussions i, malauradament, aquest escenari podria acabar implicant un increment del nombre de dones maltractades o assassinades. Esperem que no sigui així, i jo continuaré treballant des de l’Ajuntament de Gavà per intentar que aquest greu problema desaparegui el més aviat possible”.