Afectació del trànsit per caigudes d'arbres i perrill de més caigudes
Reunió d'emergència a l'Ajuntament

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, han mantingut a primera hora de la tarda una reunió d’emergència amb integrats de l’equip de govern, tècnics de l’Ajuntament i Policia Municipal per avaluar els danys provocats a la ciutat pel temporal Gloria.

Des d’ahir estem fent un seguiment dels efectes del temporal que està afectant intensament a Catalunya. Hem activat el Pla de Protecció Civil Municipal i des d’aquesta perspectiva tots els servies estan operatius, s’està actuant amb immediatesa, tant a la via pública com a les propietats privades”, explica l’alcaldessa que assegura que tot i l’ intensitat d’aquest temporal “no hem de lamentar danys personals o danys materials d’importància”.

La platja és la zona més castigada, segons l’alcaldessa: “Sempre que tenim temporal l’impacte sobre les nostres platges és molt important. Aquests dies, i sobretot avui, jo mateixa he pogut comprovar aquest important impacte en el litoral gavanenc. Estem prenent nota, estem fent les actes corresponents, fent fotografies. Estem treballant coordinadament amb l’Àrea Metropolitana i el Departament de Costes també per traslladar, un cop més, al Ministeri aquesta problemàtica i reclamar que s’abordin mesures urgents per tal que no tinguem que patir conseqüències com les que estem vivim aquest dies. Unes conseqüències que no només afecten al nostre litoral sinó a finques particulars que estan a tocar la platja”.

L’alcaldessa ha remarcat que la situació’ “ens preocupa” però “està controlada” i ha fet una crida a la ciutadania,  que “ja està actuant amb responsabilitat” que “continuï en aquesta línia de cautela, prudència i que s’evitin els desplaçaments sinó son absolutament necessaris, sobretot les persones grans i els més petits. Hem tancat totes les instal·lacions i no estan permeses les activitats exteriors. Seguirem atents el que queda de dimarts i demà, dimecres, que també es preveu que es mantingui la declaració d’ estat d’alerta a la ciutat”.

El temporal Gloria ha provocat caiguda d’arbres, talls de carrers i molts problemes a la zona agrícola de Gavà amb camps negats i destrosses importants en els hivernacles.

Comunicat de l’Ajuntament de Gavà

Fins a primera hora de la tarda s’han registrat una vuitantena d’intervencions dels serveis d’emergència, Policia Municipal i Bombers, així com de l’empresa municipal PRESEC que s’han reforçat amb torns de tarda. L’objectiu, atendre amb la màxima celeritat les incidències que es puguin anar produint.

– La platja s’enduu la pitjor part. Les onades han sobrepassat la sorra a molts punts del litoral gavanenc, i han afectat el mobiliari urbà, com passeres, papereres i senyals. No es registren incidències als habitatges de primera línia. ES MANTÉ LA PROHIBICIÓ D’ACCEDIR A LA PLATJA.

– La caiguda d’una paret mitgera ha provocat l’esfondrament d’una part de la coberta del núm. 54 del carrer Sant Pere. L’edifici ha estat desallotjat, així com el local comercial dels baixos Els veïns han rebut l’atenció dels Serveis Socials que han garantit el seu reallotjament. La Policia Municipal ha tancat l’accés de vehicles en aquest tram.

Altres afectacions del trànsit estan provocades per caigudes d’arbres o perill de fer-ho:

– Tall de la riera de les Parets amb Àngel Guimerà

-Tall del carrer de Castelldefels a l’altura del Casal American Lake

– Talls intermitents al Camí de la Pava

– Restablerta la circulació al c. Josep Lluís Sert.

Aquests carrers s’aniran reobrint al trànsit tan bon punt es garanteixi la seguretat.

CONTINUA TANCAT L’ACCÉS A PARCS, JARDINS I EQUIPAMENTS MUNICIPALS A L’AIRE LLIURE

El Parc Agrari també pateix afectacions, amb camps negats, destrosses en hivernacles i despreniment de plaques del sostre de la Cooperativa Agropecuària.

Els centres educatius, als quals se’ls recomana anul·lar les activitats a l’exterior, funcionen amb normalitat. Només la llars d’infants Els Menuts de la Pineda, que ha patit diversos talls del subministrament elèctric, ha decidit suspendre demà l’activitat.

El risc per onatge es manté ALT fins a les 18 h de demà. El risc per vent es manté moderat fins a les 6 hores de demà.