Afectacions de trànsit a la C-245
Recreació virtual de com quedarà la C-245 en l’encreuament amb el carrer d’Àngela Roca

L’Ajuntament de Gavà informa que les nits de dilluns, 5 d’octubre i de dimarts dia 6, es produiran afectacions del trànsit per les obres a la C-245 al tram de Gavà Ponent, entre el límit amb Castelldefels i l’avinguda de Joan Carles I.

L’ocupació de la maquinària es regularà amb el pas alternatiu d’ambdós sentits amb personal d’obra.

Aquestes obres formen part d’un pla que s’ha engegat als cinc municipis que travessa la C-245 i que transformarà totalment aquest vial des de Castelldefels i fins a Cornellà passant per Gavà, Viladecans i Sant Boi.

De carretera a passeig urbà

El nou vial aposta per la pacificació del trànsit al llarg dels 13 kilòmetres de recorregut i prioritza el transport públic, la bicicleta i els vianants, un fet que comportarà una reducció de la contaminació atmosfèrica i, per tant, una millora notable de la qualitat de l’aire.

L’actuació contempla la construcció d’un carril bus i un carril bici que unirà els cinc municipis. Amb la seva construcció es millorarà la freqüència de pas dels autobusos així com la interconnectivitat de transport. També es recupera per als vianants un vial que fins ara és majoritàriament ocupat pel vehicle privat. Aquestes millores estan en consonància amb l’aposta de l’Ajuntament de Gavà per una mobilitat sostenible, saludable i segura.

La transformació de la C-245 suposa una inversió total de 39 milions d’euros, dels quals la Generalitat de Catalunya aporta 10 i els 29 restants són assumits pels ajuntaments, amb el suport financer de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

A Gavà la inversió prevista és de 6,1 milions d’euros, dels quals 4,6 són d’execució de l’obra i 1,5 corresponen a expropiacions. L’Ajuntament hi fa una contribució molt important, 4,6 milions d’euros, el que representa prop del 70% del cost de les obres i també el cost íntegre de les expropiacions. Aquests diners es finançaran al llarg de deu anys. La Generalitat aporta 1,5 milions d’euros en el tram de Gavà.

El projecte de la C-245, obeeix a una reivindicació històrica per fer de la C-245, de la Carretera Santa Creu de Calafell, una via més integrada, cívica i sostenible.

El projecte respon a un estudi inicial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona realitzat el 2016 que prioritza la millora de la mobilitat sostenible. L’encarregat de redactar el projecte constructiu i executar les obres és el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, coordinant la participació dels ajuntaments i de l’AMB en la definició de l’actuació. Un cop finalitzada les obres, la Generalitat cedirà la titularitat de la via als municipis.

Les obres es desenvoluparan simultàniament en els cinc municipis per on passa la C-245, amb una durada total de 24 mesos. A Gavà, els treballs ja s’han iniciat i es perllongaran durant 16 mesos.

L’actuació es desenvoluparà per trams per tal de minimitzar el màxim possible les molèsties als vianants i als establiments comercials i per gestionar les afectacions al transport públic i al trànsit.

L’Ajuntament de Gavà ha editat un fulletó on s’expliquen tots els detalls d’aquesta obra que canviarà totalment la fisonomia de la nostra ciutat en un dels seus principals vials de comunicació.

Podeu conèixer tots els detalls de la nova Santa Creu de Calafell a l’enllaç de la bio
#Gavà