Ajuntament dignitat laboral

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha donat compte d’un decret, a partir del qual, l’administració local aplicarà mesures per lluitar contra les pràctiques abusives d’algunes empreses multiserveis que apliquen al seus treballadors i treballadores convenis que estan, fins i tot un 40% per sota, del que correspondria al seu sector. La dada es desprèn d’un informa d’UGT que precisa que “arran de la reforma laboral aprovada pel PP al 2012, moltes empreses van optar per aquesta fórmula i molts empleats afectats d’ERO van ser contractats de manera molt precària”, i en ocasions, segons assegura el secretari d’UGT al Baix Llobregat, Carlos de Pablo, “en condicions de quasi esclavatge”. La proposta, que segons de Pablo, “hem presentat a diferents ajuntaments de la comarca amb èxit i ara a Gavà, ja que som conscients del seu tarannà d’esquerres i de la sensibilitat de l’Alcaldessa vers aquests temes”, pretén que “s’incorporin clàusules socials als plecs de condicions que reconeguin el conveni sectorial de referència per a qualsevol persona treballadora que efectuï el servei atorgat”

L’Alcaldessa Raquel Sánchez, assegura que “es tracta de corregir aquest abús i garantint, en la mesura del possible, i dins la legalitat, que els treballadors percebin sous dignes i no com passa ara que molta gent, tot i tenir feina, és pobra i està al límit de l’exclusió social”.

Tots els grups s’hi van posicionar a favor. El portaveu del PSC, Miquel Àngel Diaz, considera que “es tracta d’idear mecanismes per lluitar contra la precarietat laboral”. Des de Cs, el seu portaveu, Miguel Ángel Ibáñez, tot i estar a favor diu que no vol “la supressió de la reforma laboral, però sí modificar-la”. Des d’ERC, Albert Massana, sí considera que “la situació és fruit de la nefasta reforma del PP”. Des de GSSP, el seu portaveu, Miguel Herrera, assegurava que “les clàusules socials són essencials”. Mentre que el PP, de veu de la seva representant Mónica Parés,es mostrava a favor de “defensar les condicions dels treballadors”.