Ajuts a emprenedors 2019
Jordi Tort.

L’Ajuntament de Gavà ha obert la convocatòria d’ajuts de fins a 4.000 € destinats a fomentar les iniciatives emprenedores al territori entre les persones en situació d’atur. Aquests ajuts se situen en el marc del projecte Pla de Xoc a l’Atur del Consistori i estan cofinançats pel Programa Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Poden sol·licitar aquest ajut aquelles persones empadronades a Gavà o a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana, que estiguin en situació d’atur i que hagin iniciat l’activitat o la posin em marxa entre l’1 de gener de 2018 i l’1 de juny de 2019. A més, també han de pertànyer a un dels col·lectius definits a les bases amb més dificultats per accedir a un lloc de feina.

Cada beneficiari/ària pot rebre fins a un màxim de 4.000 euros per cobrir determinades despeses necessàries per a l’inici de l’activitat com per exemple la quota d’alta al RETA, el lloguer de l’espai de treball, les despeses de constitució, etc.

El tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia, Jordi Tort, ha destacat que “aquests ajuts s’adrecen a persones en situació d’atur que troben feina a través de l’auto ocupació. Les ajudem a pagar les primeres despeses del seu negoci, amb la idea que puguin fer-lo créixer i seguir creant llocs de treball”.

El termini de sol·licituds es va iniciar el passat 9 de febrer i finalitzarà el 30 de juny del 2019 o fins que s’exhaureixi el crèdit disponible. Aquelles persones interessades a sol·licitar l’ajut poden buscar assessorament al Centre de Suport a l’Empresa de Gavà o dirigir-se directament a la seu electrònica de l’Ajuntament de Gavà per presentar tota la documentació requerida.

Si el projecte presentat en resulta beneficiari, ha de mantenir-se actiu durant 12 mesos com a mínim. Addicionalment és obligatori que aquelles persones beneficiades de l’ajut hagin cursat formació sobre creació i gestió d’empreses. En cas contrari, aquesta formació s’haurà de realitzar a qualsevol centre acreditat i haurà de tenir una duració mínima de 12 hores.

Les bases de la convocatòria es poden trobar aquí. Per a més informació es pot contactar amb el Centre de Suport a l’Empresa de Gavà (c. del Progrés, 27), a través del correu cse@gava.cat o trucant al 93 633 34 50.Les bases de la convocatòria es poden trobar aquí. Per a més informació es pot contactar amb el Centre de Suport a l’Empresa de Gavà (c. del Progrés, 27), a través del correu cse@gava.cat o trucant al 93 633 34 50.