L’AMB ha posat en marxa la web Ajuts TM i TMTR
L’AMB ha posat en marxa la web Ajuts TM i TMTR

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa la convocatòria d’ajuts dirigits a famílies vulnerables i al comerç per fer front al pagament del tribut metropolità (TM) i de la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR).

En un comunicat de premsa, l’entitat metropolitana recorda que s’ha doblat el pressupost total destinat als ajuts, dotats originalment amb un milió d’euros, amb un milió d’euros addicionals per a la TMTR.

El tribut metropolità és l’únic impost directe que recapta l’AMB. El paguen la ciutadania i les activitats comercials en forma de recàrrec sobre l’IBI. Amb aquests recursos l’AMB “finança bona part dels serveis metropolitans compartits entre els 36 municipis que la formen, com el manteniment d’infraestructures, el transport públic i les polítiques d’habitatge i de desenvolupament social i econòmic”.

Les persones que ho sol·licitin podran percebre una ajuda de fins al 40% de la quota del 2020 i fins a un màxim de 100 euros per sol·licitant.

Les empreses i els establiments comercials de fins a 300 m2 de superfície que el 2020 hagin tingut un descens de facturació d’un mínim del 50% podran rebre un ajut del 50% de la quota, i de fins a 200 euros.

Taxa de residus
Pel que fa a la taxa metropolitana de tractament de residus, finança part de la gestió dels residus municipals a les plantes metropolitanes de tractament. Es cobra a persones físiques i a activitats comercials a través del rebut de l’aigua.

En aquesta convocatòria les persones físiques poden rebre un ajut de fins al 50% de la quota del 2020 i fins a un màxim de 200 euros per sol·licitant. Les empreses i els establiments comercials de fins a 300 m2 de superfície que el 2020 hagin tingut un descens de facturació d’un mínim del 50% respecte al 2019 podran tenir un ajut del 50% de la quota, i de fins a 200 euros.

A banda de l’atorgament d’aquests ajuts, les famílies més vulnerables de la metròpolis es beneficiaran d’una bonificació del 100% de la TMTR.

L’AMB, a més, “ha adoptat mesures addicionals que inclouen la congelació dels tipus del tribut metropolità per al 2021 i un nou sistema de càlcul per a la TMTR comercial, segons el qual els comerços petits pagaran menys que els grans que facin la mateixa activitat”-