Alcaldessa i veïns de Gavà Mar parlen del futur del Prat
Alcaldessa i veïns de Gavà Mar parlen del futur del Prat

L’Alcaldessa Raquel Sánchez i un grup veïns i veïnes de Gavà Mar s’han trobat, aquest dijous a la tarda, per posar sobre la taula els interessos i necessitats de la ciutat, davant el possible impacte que podria patir, si es materialitza el projecte d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona.

Durant la trobada, Raquel Sánchez va precisar els detalls de la reunió presidida per Pere Aragonès, dilluns, al Palau de la Generalitat, i on hi van prendre part els alcaldes del territori afectat. En aquest sentit, ha refermat el posicionament de la ciutat que passa per “defensar els interessos i el benestar dels veïns per sobre de tot, i això es tradueix en un projecte que no suposi, ni més contaminació acústica ni ambiental”.

Raquel Sánchez

L’Alcaldessa explicava que “la trobada ha estat positiva, ja que la comunicació amb ells cal que sigui fluïda”. Així mateix, considera que les seves aportacions “poden ser molt valuoses, perquè molts d’ells tenen una llarga trajectòria i coneixements tècnics en aquest assumpte i, per tant, plegats podem treballar per cercar les millors solucions que facin que, si aquest projecte prospera, beneficiï a Gavà”

Carlos Domènech, representant dels veïns de Gavà Mar, tot i qualificar la trobada de “positiva” entén que “cal una major intensitat per defensar els interessos de la ciutat” perquè “està en joc la salut de les nostres famílies”. Segons Domènech “això passa necessàriament per aconseguir el blindatge en el sistema de pistes segregades”, és a dir, enlairaments cap a Gavà, amb un gir immediat cap a mar, i aterratges per l’est. Pe raquesta raó, i davant la imminent constitució de la taula tècnica que estudiarà el projecte i les solucions, Domènech ha dit que “s’ha presentat una sol·licitud a alcaldia perquè Víctor Barriales i Jorge Sanz, els tècnics que en el seu dia van aconseguir que amb la posada en marxa de la tercera pista es canviés l’operativa de vols que ara molesta menys, estiguin presents en aquesta taula”.