Alcaldessa visita escola Salvador Lluch

El projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola, el Cueme, segueix endavant a l’escola Salvador Lluch, un dels centres de la ciutat que l’ha posat en marxa. Els dos cursos de cinquè, que han fundat una cooperativa durant el curs, han rebut la visita de l’alcaldessa, que s’ha interessat per com avancen.

Cinquè A ha fundat la cooperativa denominada “Mar de nens”, mentre que els del B han optat pel nom de “Ramat de nens”. Ambdós es troben ja immersos en el procés de manufacturar els seus productes que van des de clauers, a peluixos, fins a marcs de fotos o punts de llibre, entre d’altres

Segons assegura la directora del centre, Carme Fernández, “tots estem molt contents, perquè a través d’aquest projecte diferent hem pogut aprendre molts conceptes que van en la línia del treball cooperatiu, com materialitzar idees, aprendre de les errades, vocabulari nou i valors democràtics”.

En el procés de la cooperativa els infants han hagut de passar per totes etapes per les quals ha de passar tota empresa. L’han creada oficialment, i fins i tot tenen un Número d’Identificació Fiscal. També han après conceptes de comptabilitat i de màrqueting i, en totes les fases, segons ha precisat Carme Fernández, “hi ha hagut un bon aprenentatge”.

Quan els productes estiguin llestos serà l’hora de comercialitzar-los. Els beneficis que se n’obtinguin es destinaran dues ONG’s que han triat els mateixos alumnes.