amplia programa Cultura emprenedora escola Gavà

El programa “Cultura emprenedora a l’escola” CUEME s’amplia aquest curs a un nou centre educatiu de Gavà, l’escola Salvador Lluch que juntament amb l’escola L’Eramprunyà participen aquest curs d’aquesta iniciativa. El seu objectiu és incentivar la cultura emprenedora entre els nens i nenes del cicle superior d’educació primària. En concret es crearan quatre cooperatives, dos per cada centre, on els participants treballaran els valors, les habilitats i les capacitats vinculades a l’emprenedoria.

Esperit emprenedor

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha rebut aquest matí als quatre grups participants d’aquesta experiència. Els alumnes han registrat a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa la constitució de la cooperativa i posteriorment han tingut l’oportunitat d’explicar a l’alcaldessa el projecte que estan desenvolupant. Sánchez ha destacat “la il·lusió que tenen els nens i nenes per tirar endavant una proposta on ells són els protagonistes des de la seva creació fins a la venda dels productes que fabricaran”. Per Sánchez “és molt important que les escoles, a banda d’impartir els continguts bàsics, siguin també espais on es pugui fer aprenentatge de la vida real, assumir responsabilitats i aconseguir els reptes marcats”. Sánchez destaca que “el projecte permet inculcar l’esperit emprenedor, el treball col.laboratiu i en equip, la solidaritat i el retorn social que poden tenir les iniciatives privades”.

Fins ara, els participants ja han finalitzat amb una part del procés real de la creació d’una cooperativa com és tenir uns estatuts, el logotip de l’empresa i l’equip directiu. Ara cal treballar l’elecció del producte, la imatge i comunicació a més de la venda al mercat que tindrà lloc el dia de Sant Jordi. El projecte permet als alumnes treballar diferents competències curriculars com les digitals, la presa de decisions en el treball en equip i la responsabilitat.

El programa “Cultura emprenedora a l’escola” CUEME és finançat per la Diputació de Barcelona que dóna suport a la seva implementació. De la seva banda, l’Ajuntament deGavà recolza el projecte al llarg de tot el procés de creació de la cooperativa, tant des de la vessant d’educació com de promoció econòmica. Enguany el programa compta amb la participació de dues escoles gavanenques i Raques Sánchez espera que “donat que és una iniciativa molt engrescadora cada cop se sumin més escoles de la ciutat”.