portabales

Dissabte, 7 d’octubre, es va celebrar la 18a edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell, en què una gavanenca va ser reconeguda. Anna Portabales és una de les ballarines de la coreografia “(Un)Certain Journey”, un espectacle de la companyia de Sivign Dalkilic que va rebre el segon premi.

La Fàbrica de Creació de les Arts en Viu, l’Estruch, va ser l’escenari del divuitè Certamen Coreogràfic de Sabadell, una iniciativa impulsada per l’Associació Petit Món i el mateix centre de creació L’Estruch. Durant la jornada, les sis companyies finalistes, escollides d’entre més de 46 propostes rebudes, van presentar les seves coreografies. L’objectiu del concurs, nascut el 2006, és descobrir nous talents de la dansa i alhora acostar aquesta disciplina artística al públic.

“(Un)Certain Journey“ té com a protagonistes a les Moires, filadores del destí. És un viatge vital incert per una xarxa teixida de fils de vida, que ens embolica, ens atrapa i ja no en podem escapar. La coreografia se centra en aquesta tensió entre el desafiament i el lliurament a les forces del destí, que és on apareix la bellesa.

Anna Portabales és una ballarina gavanenca que, entre d’altres, va ser professora de l’Aula de Dansa de Gavà. El curs passat va obrir la seva pròpia escola, Anna Dansa, a Viladecans, i també forma part de la direcció del Jove Ballet del Llobregat, una companyia de dansa preprofessional. Tant aquest ballet com la mateixa Portabales a títol individual han obtingut nombrosos reconeixements, l’últim el del Certamen Coreogràfic de Sabadell.

portabales