Antonio Sempere presenta exposició a Gavà
Antonio Sempere, durant la presentació de l' exposició a Gavà.

La biblioteca Josep Soler Vidal acull aquests dies la mostra fotogràfica “A Pie de Valla” creada per conscienciar sobre el drama migratori. El seu autor, Antonio Sempere, qui va visitar aquest dimarts Gavà, precisa que la idea és “documentar la vulneració sistemàtica dels drets humans en la frontera sud d’Europa”, i que esdevé “una eina de denúncia social contra la política migratòria de l’estat espanyol i dels seus socis de la Unió Europea”

Antonio Sempere és foto periodista i treballa com a freelance per a les més prestigioses agències internacionals de premsa en el nord d’Àfrica. Col·labora amb diverses entitats socials a favor dels drets humans i és testimoni directe del drama de la immigració transfronterera, en les arribades i intents de salt a la tanca de Ceuta de les persones migrants d’origen subsaharià que habiten en els boscos marroquins pròxims a la frontera sud d’Europa. Les seves fotografies han donat la volta al món i han estat publicades en els diaris més prestigiosos en els cinc continents.

Sempere ha il·lustrat informes sobre vulneració de drets humans en la frontera sud d’Europa per a diferents organitzacions, entre elles Human Rights Watch corresponsal de l’agència internacional de notícies Pressenza, lloc global de periodisme i humanisme on cobreix la informació sobre fenòmens migratoris i drets humans.

La mostra, encabida dins el GavàMón, es podrà visitar a la nostra ciutat fins el proper 31 d’octubre.