Aprovada amb unanimitat la declaració presentada per ERC

ERC-Gavà  ha presentat avui a la sessió del Ple Municipal una declaració per reclamar l’eliminació de la discriminació racial i la regularització dels migrants”. El grup municipal considera que tot i que “fa més de 50 anys, l’Assemblea de les Nacions Unides va proclamar el 21 de març com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial i avui, en ple segle XXI, és tant necessari com ho era el 1966” perquè “encara no s’ha assolit una societat igualitària”.

ERC lamenta que “avui en dia, a la nostra societat es mantenen actituds de caràcter racista de manera estructural” i que es poden veure en “el comportament d’alguns membres dels cossos policials, i en empresaris i/o promotors immobiliaris que es neguen a facilitar habitatges únicament pel criteri del color de la pell, malgrat que se’l puguin permetre pel seu treball i ingressos”. Així mateix precisa que “les persones descendent d’immigrants, tot i ser nascudes aquí i parlar perfectament el català i el castellà, encara són percebuts com a “estrangers” pel seu color de pell i també acaben patint discriminació”.

D’altra banda, els republicans reivindiquen que “la regularització dels migrants és imperativa per tal de poder seguir gaudint d’un Estat del Benestar amb plens drets civils i socials” ja que “l’envelliment de la població requereix la seva plena incorporació al món laboral i contribuir de manera activa en la cotització a la seguretat social, amb treballs dignes i de qualitat, i que puguin fer ús sense por dels sistemes de prevenció i assistència mèdiques i socials”. D’igual manera demanen a l’Estat que “incrementi la lluita contra l’economia submergida, que afecta especialment al col·lectiu de migrants”.

El PP ha votat abstenció, Mònica Parés ha explicat que “estem d’acord amb la defensa de la igualtat però la declaració parla de regularització i volem evitar l’efecte crida”.

Isidre Casas s’ha referit a les 15 mesures aprovades per la Generalitat i ha manifestat que “aquesta és la línia i votarem afirmativament”.

Miguel Herrera de Podemos ha votat afirmativament i ha recordat que “nosaltres ja vam presentar una moció la darrera sessió en aquesta línia que va ser aprovada per unanimitat”.

Miguel  Ángel Ibañez ha votat abstenció i ha considerat que “aquesta declaració aborda competències supramunicipals malgrat nosaltres estem en contra de tota discriminació”

Jordi Tort, del PSC ha votat afirmativament i ha dit que “nosaltres estem contra qualsevol tipus de discrimació”.