Aprovats els plans locals de Igualtat Joventut i Diversitat Sexual
Un dels moments del Ple Municipal

El Ple de l’Ajuntament de Gavà, celebrat aquest dijous, ha aprovat de manera inicial els plans locals d’Igualtat, Joventut i de Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere

III Pla d’Igualtat

L’esmentat pla, amb vigència fins el 2026, presenta 77 accions organitzades en 3 línies estratègiques que, segons va precisar la tinenta d’alcaldessa de Benestar, Educació i Cultura, Ester Zamorano, “posen el focus en la transversalitat i van en la línia, encetada fa anys, de donar continuïtat i consolidar les polítiques feministes, oferint oportunitats i visibilitat”. El primer eix estratègic es refereix a l’operativa funcional de l’Ajuntament, el segon a la defensa i gaudi dels drets de les dones i el tercer al territori i protecció dels col·lectius vulnerables. Segons Zamorano “amb tot plegat queda demostrat que Gavà avança decididament cap a la plena igualtat”.

El punt va rebre el vot favorable de tots els grups menys del regidor no adscrit, Miguel Ángel Ibáñez, perquè presentarà al·legacions en “no compartir parts en l’exposició del text”. La resta de grups de l’oposició, tot i votar a favor, van criticar que l’equip de govern no hagi comptat amb ells “per poder aportar idees”. Així mateix, el PP demana “més consens i participació en propers plans futurs”, Junts es reserva “el dret a fer aportacions al document, Podemos demana que “el pla no es prorrogui més del compte perquè no quedi caduc i tant Ciudadanos, com ERC, lamenten que no s’hagi comptat amb ells ja que “es tracta de temes de ciutat importants”.

VI Pla local de Joventut

L’esmentat pla, amb vigència fins el 2028, ha estat aprovat per unanimitat i s’ha fet, segons la tinenta d’alcaldessa, Ester Zamorano, a partir de la diagnosi amb els propis joves, tenint en compte els seus neguits i necessitats, que van des del benestar emocional, fins a la voluntat d’emancipació

El pla està pensat per al col·lectiu que va dels 12 als 35 anys i que representa més del 22% de la nostra població. Segons Zamorano “es tracta d’un grup divers i plural, amb diferents interessos, que s’han tingut en compte, per això, incloem accions que van des de les polítiques d’habitatge, a l’impuls de xarxes, recuperació de serveis o el foment de l’esport com a pràctica saludable.

I Pla local de Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere

L’esmentat pla, amb vigència fins el 2025, estableix, segons Zamorano “un full de ruta fet amb rigor per seguir construint un ciutat lliure de LGTBIfòbia, amb espais segurs i drets garantits per a tothom. També es vol fer més visible el col·lectiu amb la participació del comerç local, amb activitats com els aparadors amb orgull”.

Zamorano precisa que “hem consolidat aquestes polítiques i hem tingut en compte el parer de persones de la nostra ciutat coneixedores d’aquesta realitat com és el cas de Leopold Estapé”    

El punt va rebre el vot favorable de tots els grups menys del regidor no adscrit, Miguel Ángel Ibáñez, que A l’igual que la resta de l’oposició lamenten que no s’hagi escoltat el seu parer mentre que Podemos ha afegit que “el pla té mancances perquè no empodera el col·lectiu i és massa genèric”.