Aquest dijous arrenca el Carnaval a Gavà 2024
Dissabte a la tarda es farà la rua

Aquest dijous, Dijous Gras arrenquen els actes de celebració del Carnaval a Gavà. Tal com marca la tradició el Dijous Llarder, també conegut com el “dia de la truita”, es farà el típic tast de botifarra d’ou que, per descomptat, podreu trobar a les xarcuteries de Gavà.

Divendres, 9 de febrer, a les 17.30 hores, serà l’“arribó” del rei Carnestoltes i del seu seguici al Parc de la Torre Lluc, on el protagonista d’aquests dies llegirà el pregó i donarà als gavanencs i gavanenques el permís per passar-s’ho bé sense limitacions. L’activitat comptarà amb la presència dels personatges de la Tornaboda i amb una xocolatada popular. A les 18:30 hores hi haurà un taller de màscares de guix de Carnestoltes a l’Espai Jove La Casa Gran.

Dissabte, dia 10, a les 11.30 i a les 13.30 hores, a la biblioteca Josep Soler Vidal s’ha organitzat un taller de pintacares per a famílies, amb un photocall inclòs. I a la tarda, l’acte més esperat per a grans i petits: la gran rua de Carnaval que passarà pel carrer Sant Pere, l’Illa, els carrers Sant Nicasi, Centre, rambla, Gaudí, Santa Teresa, l’avinguda Diagonal i la plaça de Jaume Balmes, espai on es farà el lluïment de les comparses participants, el lliurament d’obsequis i, a partir de les 21 hores, el concert de la banda Rocktambuls. La festa comptarà amb la col·laboració del Gremi de Restauració de Gavà, que hi posarà la nota gastronòmica amb servei de barres de beguda i menjar.

La rua comportarà el tall dels carrers, des de les 16.00 hores fins a les 20 hores, de Sant Pere, de Sant Nicasi, del Centre, d’Antoni Gaudí, de Santa Teresa i l’avinguda Diagonal.

Diumenge, 11 de febrer hi haurà el tradicional ball de disfresses infantils al Parc de la Torre Lluc a partir de les 12 hores, amb el grup El Gripau Blau i el ball de Carnaval per a la gent gran al casal de l’American Lake, a partir de les 17 hores.

I, com tota festa s’acaba, el 14 de febrer arribarà el Dimecres de Cendra. A les 17.30 hores, al parc de la Torre Lluc, es farà l’acomiadament del Rei Carnestoltes amb la lectura del testament, el taller de construcció de sardines i l’enterrament de totes elles. Com és habitual l’acte comptarà amb la col·laboració de la Companyia General del Foc i de l’alumnat del CES Núria.

Per a més informació, podeu consultar aquí i les xarxes socials de l’Ajuntament i dels mitjans de comunicació municipals.