Aquesta tarda arriben a Gavà Ses Majestats els Reis Mags d’Orient
Aquesta tarda arriben a Gavà Ses Majestats els Reis Mags d’Orient (Imatge d'arxiu)

Aquesta tarda arriben a Gavà Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Enguany es consolida el canvi d’horari implementat per primera vegada l’any passat i, per tant, l’entrada de ses Majestats a la plaça de Jaume Balmes tindrà lloc a les 18:15h. Està previst que a aquella hora la plaça estigui ja abarrotada d’infants per donar-lis la rebuda que es mereixen. De fet, la presència dels nens és imprescindible: tot i que l’Herald ha treballat de valent i ha deixat la ciutat preparada per l’arribada de ses Majestats, els infants hauran de col·laborar amb les seves llumetes per tal de guiar-los.

A l’Ajuntament seran rebuts per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que els farà entrega de la clau màgica de la ciutat que pot obrir totes les portes de Gavà. La rebuda es completarà, com és habitual, amb un petit espectacle, i acabarà amb els reis mags que dirigiran unes paraules a tots els infants presents.

A partir de les 19:00h. està previst que comenci la Cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Enguany sortiran 10 carrosses, entre elles la del Mussolet amb els xumets i la del carbó. L’Herald acompanyarà els Reis i estarà ajudat per unes 200 persones voluntàries, entre elles l’elenc artístic de Sonaquetomba i la Companyia General del Foc. Al llarg del recorregut es repartiran al voltant de 2.000 quilos de caramels.

La Cavalcada sortirà de la plaça de Jaume Balmes i pujarà l’avinguda Diagonal i després el carrer de Guifré el Pelós. Tombarà a la dreta pel carrer de Sant Lluís fins arribar a la plaça de Catalunya i baixarà a mà dreta per l’avinguda d’Eramprunyà i la rambla de Maria Casas. Girarà de nou a la dreta pel carrer del Centre fins el carrer de Sant Nicasi, on girarà a l’esquerra per baixar seguint el carrer de la Rectoria fins la plaça de l’Església, on està prevista una parada. Després la cavalcada enfilarà el passeig de Joan Maragall i girarà a la dreta pel carrer de Montflorit per acabar el seu recorregut al carrer de Sant Pere.

Cal recordar que, a causa d’aquesta cavalcada reial, avui es produeixen diverses restriccions en el trànsit rodat. Els carrers afectats i els horaris d’afectació són aquests: el carrer Sant Pere, entre Les Colomeres i Martí l’Humà, des de les 16:30h. i fins les 22:30h.; el carrer Sant Lluís, entre Mestre Falla i Joan XXIII, de les 18:30h. fins les 20:30h.; l’avinguda Eramprunyà i la plaça Catalunya, des de les 19:10h. fins les 21:00h.; i la plaça Batista i Roca i la Rambla Pompeu Fabra des de les 19:20h. fins les 21:15h. Tanmateix, tingueu en compte que les línies d’autobusos que passen per aquests carrers també es veuran afectades en el seu recorregut en aquests horaris.