Arranjament de la carretera de Gavà a Begues

Després del temporal de pluja que va provocar grans esllavissades a la carretera de Begues a Gavà, la BV2041 segueix amb restriccions de pas en dos dels seus trams.

La Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat s’ha compromès a inciar els treballs d’arranjament de la carretera BV2041 que connecta Gavà amb Begues. Recordem que aquesta via va patir greus desperfectes a causa d’importants esllavissades ocorregudes en el darrer temporal de pluja de l’abril. L’endemà mateix dels fets , va tenir lloc una primera reunió de l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, amb el conseller de Territori, Damià Calvet, i els responsables d’Infraestructures de Mobilitat i de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i, a partir d’aquell moment la Generalitat va iniciar els treballs tècnics necessaris per determinar en quins punts calia actuar de manera urgent i amb quines mesures en cada un d’ells.

L’actual situació d’emergència a alentit els tràmits perquè l’obra requereix de recursos econòmics que no estaven contemplats en el pressupost vigent. Aquesta setmana però s’han confirmat 300.000 euros per fer aquestes tasques urgents durant aquest mes de juny.

En paral•lel es continuarà tramitant la realització de l’estudi geològic a mitjà termini per afrontar una intervenció més en profunditat a mida que els recursos tècnics i econòmics ho permetin, donada la necessitat actual d’establir prioritats d’actuació per l’actual situació de crisi sanitària i econòmica actual