Arrenquen les activitats per fomentar la inclusió
La biblioteca Josep Soler Vidal ha acollit aquest dimarts a la tarda una taula rodona

La biblioteca Josep Soler Vidal ha acollit aquest dimarts a la tarda una taula rodona amb la temàtica “Inserció laboral com a eina d’inclusió social” on hi han pres part empreses, tècnics i persones amb discapacitat que van explicar les seves experiències i els reptes que encara queden per aconseguir.

L’Alcaldessa, Gemma Badia, qui també va assistir al debat, organitzat a petició de la Comissió per a la Inclusió de Gavà, assegurava que “és importat reflexionar sobre aquest assumpte perquè una de les grans mancances actuals que patim són les sortides laborals per a les persones que pateixen diferents graus de discapacitat, i evidentment, abans de la contractació hi ha una formació, que en els casos de persones amb diversitat funcional cal que s’hi adapti”.

Per a Badia, “tot el que s’ha exposat avui ha resultat profitós i útil, perquè les empreses coneguin amb detall la normativa que han de complir i els incentius fiscals als quals es poden acollir en cas de contractar a aquestes persones. També hem pogut mostrar la guia que compila els principis mínims a complir per fer de la nostra, una ciutat cada vegada més inclusiva, i presentar tot el ventall de propostes per sensibilitzar a tota la ciutadania”.

L’acte central de la celebració es farà el dissabte 3 de desembre, a les 12 hores, a la plaça de Josep Tarradellas. A l’igual que l’any passat, Es llegirà el manifest que elabora la Comissió en què es reivindicarà la importància de la inclusió i la construcció d’una ciutat on totes les persones se sentin integrades en tots els aspectes de la seva vida. El mateix dia, s’inaugurarà l’exposició itinerant, “Ideari per la inclusió”, una exposició que enumera i reivindica les claus de les persones amb discapacitat creada en el si de la Comissió. D’altra banda, diumenge, 4 de desembre, a les 12.30 hores Adisga organitza una festival a l’Espai Maragall.

La Comissió per la inclusió és un espai de participació ciutadana que engloba entitats de persones amb discapacitat, persones amb discapacitat a títol individual, escoles, entitats i personal tècnic municipal de diferents àrees per afavorir la transversalitat a què obliga la discapacitat. Conjuntament, es reflexionen i es proposen accions que ajuden a assolir l’objectiu de la Comissió.