Gavà defensa els drets de les persones amb discapacitat
Gavà defensa els drets de les persones amb discapacitat

Gavà se suma, avui, a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Per donar veu a les reivindicacions d’aquest col·lectiu i “reclamar la visibilitat, la conscienciació i la igualtat en la diversitat humana” aquest migdia s’ha fet la lectura, a les portes de l’ajuntament, d’un manifest elaborat per la Comissió per a la Inclusió. En el text s’ha volgut posar en valor “tot el que les persones amb discapacitat aporten a la comunitat” tot reivindicant que “són ciutadans i ciutadanes, amb drets i deures, protagonistes de la pròpia vida i que cal lluitar plegats per acabar amb els estigmes”.

El manifest assegura que “com a societat, hem de perdre la por a la diferència, perquè la diversitat construeix societats més plurals, més humanes i més solidàries” per això demana “més visibilitat i recursos per posar la força en allò que ens uneix i no en allò que ens diferencia. Eliminar prejudicis, aconseguir una igualtat i no dependre d’ajudes econòmiques per entrar en el món laboral. Aconseguir que Gavà sigui una ciutat funcional, accessible i inclusiva, per poder accedir als parcs o als transports públics sense problemes, triar amb llibertat el centre educatiu i una formació professional pública adaptada”.

L’Alcaldessa, Gemma Badia, ha “subscrit el manifest” i ha destacat “l’empenta i bona tasca de la Comissió per a la Inclusió, que funciona molt bé des del 2016, per donar visibilitat a les mancances que hi ha”. Badia assegura que “per a l’Ajuntament és una prioritat seguir treballant per construir una ciutat per a tothom” i que “si bé és cert que molts projectes encaminats en aquesta direcció s’han materialitzat, cal reconèixer que encara hi ha molta feina per fer i caldria córrer mési ha posat com a exemple que “cal acabar d’adaptar un 20% dels passos de vianants i culminar l’accessibilitat als parcs infantils on s’ha fet una inversió de mig milió d’euros

Badia ha fet “una crida la societat per tal que sigui empàtica amb aquest tema, perquè qualsevol de nosaltres pot patir una discapacitat física o mental, temporal o no. Cal deixar de banda els paternalismes, perquè estem parlant de drets que cal respectar. Construir una comunitat igualitària significa acceptar la diversitat i treballar perquè tothom ho tingui tot a l’abast”.

Per acabar de commemorar la jornada l’Associació de Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Gavà (ADISGA) organitza aquesta mateixa tarda, a l’Espai Maragall, la 22ª Festa de la Diversitat.