Arrenquen les obres de la C-245 al seu pas per Gavà
Durant la nit hi han hagut afectacions al trànsit

Aquesta nit han donat inici les obres de reforma de la C-245 al seu pas per Gavà. Aprofitant les hores de menys trànsit, s’han col·locat les primeres estructures de formigó en els laterals de la carretera en el tram situat entre la l’avinguda de Joan Carles I, en direcció a Castelldefels. Les feines han comportat algunes restriccions de circulació que es repetiran aquesta nit amb pas alternatiu de vehicles regulat pel personal de l’obra.

Barreres de formigó col·locades a la banda de muntanya.

El projecte

Aquestes obres formen part d’un pla que s’ha engegat als cinc municipis que travessa la C-245 i que transformarà totalment aquest vial des de Castelldefels i fins a Cornellà passant per Gavà, Viladecans i Sant Boi.

El nou vial aposta per la pacificació del trànsit al llarg dels 13 kilòmetres de recorregut i prioritza el transport públic, la bicicleta i els vianants, un fet que comportarà una reducció de la contaminació atmosfèrica i, per tant, una millora notable de la qualitat de l’aire.

L’actuació contempla la construcció d’un carril bus i un carril bici que unirà els cinc municipis. Amb la seva construcció es millorarà la freqüència de pas dels autobusos així com la interconnectivitat de transport. També es recupera per als vianants un vial que fins ara és majoritàriament ocupat pel vehicle privat. Aquestes millores estan en consonància amb l’aposta de l’Ajuntament de Gavà per una mobilitat sostenible, saludable i segura.

La transformació de la C-245 suposa una inversió total de 39 milions d’euros, dels quals la Generalitat de Catalunya aporta 10 i els 29 restants són assumits pels ajuntaments, amb el suport financer de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

A Gavà la inversió prevista és de 6,1 milions d’euros, dels quals 4,6 són d’execució de l’obra i 1,5 corresponen a expropiacions. L’Ajuntament hi fa una contribució molt important, 4,6 milions d’euros, el que representa prop del 70% del cost de les obres i també el cost íntegre de les expropiacions. Aquests diners es finançaran al llarg de deu anys. La Generalitat aporta 1,5 milions d’euros en el tram de Gavà.