Arriba el El sueño de los Cheros Guanacos
L'exposició es pot visitar a la Casa Gran

L’Espai Jove de la Casa Gran de Gavà acull aquests dies l’exposició “El sueño de los Cheros Guanacos”. La mostra, que es podrà visitar dins el proper 14 d’octubre, s’encabeix dins el programa del Gavàmón i presenta el testimoni de quatre salvadorencs residents a Catalunya amb relació al procés migratori i la societat d’acollida.

El projecte es nodreix a partir de l’arxiu fotogràfic i periodístic que RUIDO Photo ha recollit en més de 10 anys de treball a El Salvador i neix de la identificació realitzada pels membres de l’Asociación Salvadoreña en Cataluña (ASCA): per una banda, d’un desconeixement per part de la ciutadania de Catalunya sobre la realitat social i la vida quotidiana a El Salvador; i, per altra banda, d’un desconeixement per part de la població salvadorenca de la situació real en què es troben els emigrants salvadorencs en una societat d’acollida com la catalana.

La mostra ens porta a les dues bandes del procés migratori amb l’objectiu de sensibilitzar i educar sobre aquestes situacions, tot abordant tant les causes i les motivacions que l’impulsen com els reptes que enfronten les persones migrades a les societats d’acollida a partir de l’experiència de la comunitat salvadorenca a Catalunya. Així, a partir de les veus i els testimonis de persones immigrants salvadorenques es dona una visió de la qüestió migratòria i de la inclusió de les persones immigrants a la societat d’acollida des d’una perspectiva de justícia global.