Sakura
Cartell del Sakura!! Fest

Arriba a Gavà el primer Sakura!! Fest, un festival dedicat a l’univers manga. Tindrà lloc el diumenge 27 de març, entre les 10:00 i les 20:00 hores, a La Casa Gran i a la plaça Major. Es tracta d’una iniciativa del “grup de cosplay de La casa Gran”, tal i com ens ha explicat Alba Riba, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Gavà, que hi dona suport com també ho fa la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Riba ha assenyalat que l’objectiu del festival és “esdevenir un punt de trobada pels amants de la cultura otaku”, i posa en valor la importància que té el fet que sigui “el primer festival otaku que es fa a Gavà i també el primer que es fa al Baix Llobregat de manera local, així que pensem que podem ser referents en aquesta temàtica”. En aquest sentit, Riba destaca que “la nostra voluntat és donar suport a tot el moviment de cultura otaku, que creiem que té la capacitat de treure al carrer a les persones joves i que pot apel·lar a molt públic i, per tant, pot posar la ciutat la ciutat de Gavà en el centre d’aquest tipus de cultura”.

Al llarg de tot el dia hi haurà “multitud d’estands de professionals i artistes locals que aborden la temàtica d’anime, del manga, i de la cultura japonesa, i comptarem també amb el suport de comerços locals que oferiran tant productes com gastronomia pròpia de la cultura japonesa”. A més, el festival també comptarà amb “la presència de persones clau en el doblatge en català de sèries d’anime, i un dels seus punts forts serà, a banda d’una exhibició de grafitis a dins de La Casa Gran, tot el que seran exhibicions i concurs de cosplay, i de fet farem una passarel·la per proclamar el millor cosplay de la ciutat de Gavà”.

Sakura
Riba, en un moment de la presentació del festival, aquest matí a l’Ajuntament de Gavà

La regidora de joventut ha destacat que el festival ha sorgit per iniciativa d’un grup de joves de La Casa Gran: “Hem tingut la sort de tenir una comissió de cosplay molt potent a La Casa Gran, són joves que van detectar aquesta necessitat i ells mateixos van començar a generar contactes i una idea de la programació que els hi agradaria veure”.

A partir d’aquí, es van anar afegint col·laboracions i la idea original es va anar fent cada vegada més gran: “Aquest festival, que va néixer d’una voluntat molt concreta que potser només s’anava a fer a dins de La Casa Gran, ha passat a un esdeveniment que també es farà a la plaça Major amb tot un seguit d’estands i d’activitats que tenen la capacitat de ser encara més grans en el futur, i en això estem precisament, en donar cabuda a tot el que tenim enguany i veure la potencialitat de creixement que pot tenir”.