Arriba una altra onada de calor
Foto: Xavi Cabo

Protecció Civil ha ampliat la fase d’alerta per una nova onada de calor del pla Procicat a tot Catalunya excepte l’Aran. D’acord amb les últimes previsions meteorològiques, l’onada de calor que comença aquest dilluns passarà d’afectar només les comarques de Ponent, com es preveia aquest matí, a fer notar els seus efectes a pràcticament tot el territori. L’episodi, que es preveu que duri fins dijous, afectarà més la Noguera, el Segrià, el Pla d’Urgell i el Pallars Jussà, comarques que preveuen registrar temperatures anormalment elevades per l’època de l’any. A la costa de Barcelona no es preveu que el termòmetre s’enfili tan amunt com als municipis del prelitoral i l’interior, però, per contra, farà la xafogor serà intensa amb temperatures de 32 o 33 graus i sensació de 40 en alguns moments. Les nits també seran de mal dormir, amb mínimes que es mouran entre els 24 i 25 graus.

Davant d’aquesta situació, la Generalitat ha demanat als ajuntaments que preparin preventivament llocs frescos i tinguin especial cura de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o recursos.

Així mateix, Protecció Civil ha recordat que el risc d’incendi augmenta amb la pujada generalitzada de les temperatures i la baixa humitat i que, per tant, cal evitar qualsevol conducta de risc en aquest sentit.

D’altra banda, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

A part, el comitè tècnic del pla Procicat ha anunciat que es reunirà aquest dilluns al migdia per avaluar la situació provocada per l’onada de calor, especialment en relació a l’augment del risc d’incendis.