Assistència massiva a la I Calçotada Popular de Gavà

El parc de la Torre Lluc ha acollit aquest diumenge la I Calçotada Popular de Gavà un esdeveniment organitzat per l’Agrupació de Restauradors en estreta col·laboració amb la Cooperativa Agropecuària i l’Ajuntament i que esdevé un continuació del que en el seu dia va ser el Tast de Calçots i que, durant tres edicions, va fer-se a la plaça Major.

Tot i que el dinar no es va servir fins a les 14 hores, el cert és que, des de mig matí, moltes persones, aprofitant el bon dia, van atansar-s’hi per cercar taula i cadira per assaborir alguna de les tapes elaborades per diversos restauradors locals i prendre quelcom a la parada muntada per cellers La Vinya.

La calçotada, que tenia un preu de 10 euros, comptava, a més dels calçots, amb botifarra, pa de pagès, crema catalana i vi. En total es van cuinar 5000 calçots, tots ells segons va explicar el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, “salvats després del temporal Glòria i dels quals, els entesos en destaquen, que “tot i ser més petits que els famosos de Valls, són més dolços degut a les característiques especials de la terra sorrenca on es conreen”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui també va participar de la festa, es va felicitar per “la gran acollida per part de la gent i després d’animar a tothom a “gaudir dels actes que s’organitzen a la ciutat per part de les entitats va qualificar aquesta iniciativa gastronòmica d’ “oportunitat de gaudi i espai de trobada i “d’una bona oportunitat per relacionar-se amb restauradors, pagesia i el bon producte”.

Des de l’Agrupació de Restauradors de Gavà es mostren satisfets de “l’èxit de la festa i tal i com el seu president, Josep Maria Lluch, explicava a Ràdio Gavà “la idea és consolidar la calçotada i fer-la més gran i portar el tast de calçots als restaurants de Gavà durant més dies”.

Durant la festa, els qui ho van voler, van poder adquirir calçots en cru dels productors de la ciutat i gaudir de la música d’un DJ.