Assistència massiva a la xerrada sobre pensions dignes

La sala d’actes del Museu es va omplir de gom a gom, aquest dijous, per seguir amb interès la xerrada sobre un sistema públic de pensions dignes organitzada pel col·lectiu Marea de Pensionistas de Gavà. A la trobada, a més dels representants d’aquest col·lectiu a nivell local, hi participà el professor d’economia mundial de la Universitat de Barcelona Ramon Franquesa i el fundador i portaveu de Marea de Pensionistas de Catalunya, Domiciano Sandoval.

Durant la trobada els assistents van poder fer preguntes i es va tractar l’assumpte des de la perspectiva econòmica però també social i és que segons Domiciano Sandoval “la societat, sap que li han estat amagades moltes coses i que el sistema avui es troba immers en greus dificultats. Els pensionistes no estan representats en el Pacte de Toledo i el que està passant amb el sistema públic de pensions n’és herència enverinada”.

Sandoval creu que “cal convèncer la gent que les pensions han d’estar recolzades pels Pressupostos Generals de l’Estat. Això garantiria que el partit polític en el poder jugui amb els pensionistes perquè els voti o no els voti”. També critica “les reformes laborals a la baixa amb pitjors condicions i pitjors salaris, i les cotitzacions socials no resulten suficients per pagar les pensions”.

Marea exigeix una reforma integral del sistema de pensions, de tal manera que les prestacions no segueixin sent utilitzades com a a moneda d’intercanvi polític dels partits, passant a estar situades a Europa com un dret fonamental no guarniment, i recolzades pels Pressupostos. També demanen una millora substancial de les mateixes i una seriosa correcció en l’actual diferència de gènere, les dones cobren menys que els homes.