Aturada de les dones

Gavà se suma aquest dijous a la vaga parcial de dues hores convocada pels sindicats majoritaris per denunciar les discriminacions de gènere que pateixen, les dones. La convocatòria persegueix visualitzar els objectius com, “els increments salarials en tots els convenis, apujar més els salaris més baixos, plans d’igualtat a totes les empreses per evitar la bretxa salarial i totes les discriminacions, un treball estable contra l’ús fraudulent de la contractació a temps parcial, la temporalitat injustificada i les hores extres no pagades. Pla d’intervenció de la Inspecció de Treball, ratificació, per part del Govern, del Conveni 189 de l’OIT, que regula els drets i les condicions laborals de les treballadores de la llar, una Llei d’igualtat salarial, un augment del poder adquisitiu de les pensions, pressupostos per a polítiques de benestar: dependència, salut, educació, criança,etc, i protocols contra l’assetjament i la violència de gènere en el treball.”

A les 12 hores, i davant de l’Ajuntament de Gavà, es fa una concentració amb la lectura del manifest de la vaga feminista. A la tarda, hi ha una nova convocatòria, en aquest cas, a la plaça Major a les 17 hores, on es farà la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones. Tot seguit se sortirà cap a Barcelona per participar de la manifestació unitària.

Cal recordar que, des del Consistori i amb la implicació de diverses entitats locals, durant aquest mes de març s’ha elaborat un programa ampli i divers de propostes per sensibilitzar sobre la necessitat de treballar per la igualtat.