Gavà celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb un programa d’activitats lúdiques i reivindicatives amb l’objectiu, segons ha precisat l’alcaldessa, Raquel Sánchez, de “feminitzar la ciutat. Estem impulsant moltes iniciatives al llarg de l’any per construir una societat cada cop més justa i igualitària”.
Enguany, Gavà se suma a la vaga feminista convocada arreu del món amb una aturada de dues hores. Raquel Sánchez ha manifestat que la causa ho mereix “per reivindicar una societat més igualitària” i ha recordat que “el Ple Municipal també va expressar-hi el seu suport aprovant una declaració política. La ciutat, l’Ajuntament i molt especialment els membres de l’equip de govern ens sumarem a l’aturada per posar en evidència que les dones, que són la meitat de la població, si ens aturem, el món s’atura”.
La celebració del 8 de març a Gavà també posa l’accent en col·lectius de dones que han estat importants per la construcció i el progrés de la ciutat però que moltes vegades no han estat posats en valor. L’any passat dones vinculades a entitats i associacions de veïns de la ciutat van rebre un homenatge per la seva lluita en la igualtat homes i dones. Enguany, aquest reconeixement el rebran dones esportistes de la ciutat, en un acte que tindrà lloc el 7 de març a la sala de Plens de l’Ajuntament. Sota el lema #GavàÉsDonaEsportista Raquel Sánchez ha remarcat que “volem que la ciutadania prengui consciència de les desigualtats existents encara avui dia al món de l’esport. Per tant, és una bona oportunitat per fer un recorregut per la nostra història i fer visibles aquelles dones que han tingut un paper important en la lluita per la igualtat”.
En aquest sentit, a Gavà, el 67% de les persones abonades a les activitats esportives de les instal·lacions municipals són dones. Percentatge que s’afegeix a l’índex de participació de dones en les entitats i clubs gavanencs.
De la seva banda, la regidora d’Igualtat, Gemma Badia precisa que “per tal de poder fer aquest homenatge s’ha comptat amb la col·laboració de les entitats que han proposat a esportistes o equips que tenen una rellevància o bé han volgut visibilitzar grups de dones que tenen una participació destacada dins el club”.
A més de la vaga feminista i l’homenatge a les dones esportistes, la programació inclou tot un conjunt d’accions de sensibilització a les escoles i instituts, la lectura del manifest del Dia Internacional de les dones el dia 8, xerrades, conferències, espais de reflexió, la projecció del documental “Cuestión de pelotas” on es mostra la lluita d’un grup de noies per regularitzar la seva situació laboral i esportiva i aconseguir la igualtat de drets amb el futbol masculí, com fil conductor temes d’igualtat, i el sopar de dones previst pel 9 de març. “Activitats totes elles adreçades a tots els col·lectius per tal que tothom prengui consciència que hem de continuar reivindicat una societat més igualitària. És per això que convido a homes i donesa participar de les propostes programades perquè tots i totes estem implicats en aconseguir una ciutat més igualitària” ha conclòs Raquel Sánchez.