reposició de sorra
Aquest és el tub que expulsa la sorra, amb el vaixell draga al fons

Avui acaben les tasques de reposició de sorra a la platja de Gavà que van començar el passat dilluns i que han estat acordades per l’Ajuntament de Gavà i el Ministerio para la Transición Ecológica. La sorra la transporta un vaixell draga des de la zona de Port Ginesta, vaixell amb capacitat per a moure uns 1.700 metres cúbics de sorra per viatge. En total s’han agafat 25.000 metres cúbics de sorra, però l’efectivitat d’aquesta mesura no és del 100% ja que, en expulsar la sorra de nou a la platja, aquesta surt barrejada amb aigua i per tant es perd una certa quantitat en el procés, segons ens han explicat fonts tècniques de l’Ajuntament de Gavà.

Rosa Maria Fernández, tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Transició Ecològica, ha explicat que “els 25.000 metres cúbics de sorra intenten pal·liar la problemàtica que tenim de regressió de les platges, és una mesura que hem acordat amb el Ministerio i que es perpetuarà, fins ara només s’aportava sorra a la zona d’El Prat però ara hem aconseguit que aquesta aportació també es realitzi a Gavà de forma perpètua”.

El transport de sorra acaba avui però encara queda com a mínim un dia per tal de deixar la platja en condicions aptes pel bany. Segons la previsió de l’Ajuntament, el tram afectat es reobrirà aquest proper dissabte.

La feina no s’acaba aquí, però, ja que el consistori està treballant en col·laboració amb l’AMB per implementar mesures de caire més definitiu, com ara la implantació d’un geotub que freni els efectes dels temporals sobre les platges.