Hervás Amezcua
Avui s’inaugura “Menú degustació”, exposició col·lectiva de la Fundación Hervás Amezcua

La Fundación Hervás Amezcua para las artes inaugura avui mateix una exposició col·lectiva anomenada “Menú degustació”. Es tracta d’una mostra que estava inicialment prevista per inaugurar-la en la Festa Major d’estiu de Sant Pere, però a causa de la pandèmia es va haver de cancel·lar.

Antonio Hervás Amezcua, artista i president de la Fundació, expressa la seva satisfacció per haver pogut recuperar-la ara ja que “hi participen una trentena d’autors i tots havien ja preparat les seves obres, així que hagués estat una llàstima que després d’haver fet un esforç tan especial no s’hagués pogut exposar”.

Els autors d’aquesta exposició col·lectiva són habituals de la Fundació, “amics que tenim entre artistes, autors plàstics, autors literaris, etc. Habitualment el que fem en les exposicions col·lectives és una convocatòria entre aquests amics, i després el que pot i té temps s’hi afegeix, però no sempre són els mateixos ni el mateix número”. Amezcua destaca, però, que la Fundació “està oberta a tothom que vulgui participar”.

Respecte a la temàtica, Amezcua ens ha explicat que “sempre intentem buscar temes en els que els autors se sentin motivats, i enguany hem pensat que els artistes es basin en alguna obra històrica que li agradi i que tingui alguna cosa a veure amb el món de la gastronomia i l’alimentació. Ha estat una idea, de fet, molt ben rebuda per tothom”.

L’exposició està formada per obres de disciplines diverses com ara pintures, escultures, dibuixos, fotografies, i fins i tot textos literaris. Tots han buscat lliurement les seves fonts d’inspiració, encara que “òbviament el bodegó és on temàticament trobem moltes idees, i en tenim de molts estils”. Ell, però, ha buscat la seva inspiració en altre lloc: “Jo vaig escollir inicialment el famós quadre de Velázquez Los borrachos, on apareix el vi com el tema referencial, volia donar-li un aspecte modern, però finalment no he fet exactament això tot i que tampoc he abandonat la idea i he confeccionat uns dibuixos a carbó de persones actuals de diferents actuals i totes giren al voltant de la figura d’una copa”.

Amb aquesta exposició col·lectiva, la Fundació acudeix un any més a la seva cita habitual ja que, per aquestes dates de Sant Nicasi, sempre organitzen una exposició d’aquest tipus. “Menú degustació” es podrà visitar fins el proper 31 de gener a la Biblioteca Josep Soler Vidal.