Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha visitat aquest matí el casal d’estiu que l’Esplai l’Amistat està portant a terme al col·legi Marcel·lí Moragas. Es tracta d’un esplai de quatre setmanes, les quatre de juliol, en el que cada setmana hi ha un número diferents d’inscrits, però a tall d’exemple aquesta setmana hi ha 80 i la passada setmana encara va haver-hi més, 110. En el casal comparteixen espais infants des de P3 fins a 3r d’ESO, és a dir, des dels 3 anys fins els 16.
Badia ha posat en valor que “darrera aquests casals hi ha una pedagogia formativa, de coneixement de les entitats de la ciutat, d’activitats que són col·laboratives entre les diferents edats, i sobretot m’agrada que es treballi el tema de la inclusió”.
A banda d’aquest casal d’estiu de l’Esplai L’Amistat, Badia aquest matí s’ha atansat també fins el casal El Mamut per veure personalment com es desenvolupa aquests dies. L’alcaldessa està convençuda de que “la feina que s’està fent a la ciutat de Gavà des dels casals d’estiu és molt important. És una feina que, en haver acabat l’escola, dóna un espai de lleure que també és formatiu i de conscienciació. Estic molt contenta i satisfeta de la feina que fan els professionals d’aquests casals i continuarem apostant per aquesta oferta a Gavà”.
Respecte a aquest espai de lleure però també de formació al que feia referencia Badia, la coordinadora pedagògica de l’Esplai l’Amistat, Ester Escofet, ens ha explicat que enguany el casal “està plantejat a partir d’un conte diferent que es treballa cadascuna de les quatre setmanes, i a partir de cada conte ens apropem als valors que es poden treballar amb els infants”. Aquesta setmana, per exemple, en el casal es treballa el circ, i a partir d’aquí es fomenten valors com “la creativitat, el respecte als animals, el respecte a la natura, el companyonia, i fins i tot també treballem hàbits d’higiene i alimentaris”.
Escofet ha posat en valor aquesta “educació no formal amb la que treballem en el casal, creiem que és molt important, i ens centrem en activitats basades en el lleure, des de manualitats fins a gimcanes passant per jocs de pista o sortides a la natura, fem una mica de tot”.
Per què creuen en aquest esplai que és tan important aquesta educació no formal? Escofet ho té molt clar: “Avui dia és molt important saber jugar a més coses a banda de amb les pantalles. És veritat que les pantalles són a tot arreu i les hem d’utilitzar, però hem de saber utilitzar la tecnologia, i creiem que és molt important tenir altres recursos, potenciar la imaginació i la creativitat que són qualitats que s’estan perdent”.