Basquet
En marxa una nova edició del Basquet a l’Alba

Ja està en marxa una nova edició del Bàsquet a l’Alba a la Zona Esportiva de Can Tintorer. Es tracta d’una competició que el Club Bàsquet Gavà organitza des de l’any 2010 i que, a causa de la pandèmia, només s’ha deixat de fer els anys 2020 i 2021. Bàsquet a l’Alba consisteix en “una competició de 3×3 que es fa tots els divendres de juliol des de les 8 del vespre i fins a les 12 de la nit”, tal com ens explica Joan Albalat, director del Club Bàsquet Gavà.

La competició “es fa en totes les categories, des dels més petits fins els veterans, i tant en masculí com en femení i també en mixt. Es van fer partits d’eliminatòries durant tota la tarda i tota la nit fins que s’arriba a una final”. Cada setmana el club entrega obsequis diferents dels guanyadors de cada sèrie, i cada setmana també s’obren les inscripcions que es poden realitzar fins al mateix divendres a la tarda.

Es fan servir tant les pistes interiors com les pistes exteriors de Can Tintorer, i és que el volum d’inscripcions és molt alt: “Està tot bastant ple, pensa que totes les pistes estan plenes en totes les franges horàries de partits, i tenim 10 pistes en total. Així que 10 pistes per, com a mínim, entre 6 i 8 jugadors a cada pista, ens surt tranquil·lament entre 80 i 90 inscrits”.

L’objectiu del club a l’hora d’organitzar aquest Bàsquet a l’Alba és el de “promocionar el bàsquet i que la gent tingui una opció més per poder practicar aquest esport. Es tracta d’oferir a la població la possibilitat de jugar a bàsquet de manera més organitzada, ja que hem vist que molts s’organitzen les seves pròpies competicions particulars, les típiques que es fan entre amics al parc, per exemple”.

Així doncs, Albalat posa en valor que amb el Bàsquet a l’Alba “volem oferir una opció més d’entreteniment a la gent durant l’estiu, que és una època en què el dia s’allarga, fa calor, i la gent té ganes de fer esport, és una manera més d’ajuntar-se”.