Els infants sharauís i les seves famílies d'acollida amb l'alcaldessa durant l'acte de benviguda
Els infants sharauís i les seves famílies d'acollida amb l'alcaldessa durant l'acte de benviguda

Nou infants sahrauís, nascuts l’any 2014, estan passant l’estiu a Gavà i Viladecans en el marc del programa “Vacances en pau” després de dos anys d’aturada per la pandèmia. La sala d’actes i el jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal va acollir, ahir a la tarda, la tradicional recepció de benvinguda que fa l’Ajuntament als nens i nenes sahrauís, a les famílies acollidores i representants de l’entitat ACAPS que s’encarrega de l’organització del projecte solidari des de fa més de 20 anys a la ciutat i ara també a Viladecans.

Finalment són aquí els nens. Hem lluitat molt perquè aquest any poguessin venir, hi ha hagut problemes organitzatius, però al final ho hem aconseguit. Hem de donar les gràcies sobretot a les famílies acollidores de Gavà i Viladecans per la seva solidaritat en acollir durant dos mesos aquests nens procedents de campaments de refugiats amb 50 graus de temperatura. Aquests nens i nenes que vénen d’un lloc on només hi ha sorra i més sorra poden conèixer aquests mesos una altra cultura i costums. També agrair la col·laboració de l’Ajuntament i els seus tècnics per la col·laboració” va explicar el president d’ACAPS Gavà-Viladecans, Franco Sozzi

De la seva banda l’alcaldessa, Gemma Badia va dir: “Crec que és important poder mantenir i haver recuperar aquestes “Vacances en pau” gràcies a l’esforç d’ACAPS i la inestimable col·laboració de les famílies de Gavà i Viladecans que han acollit a nou infants que viuen en condicions d’extrema pobresa i molt complicada als campaments de refugiats. Durant dos mesos tenen l’oportunitat de sortir de tot l’entorn problemàtic en que hi viuen i obrir la seva ment i veure que hi ha altres cultures i altres situacions”. L’alcaldessa va compartir una estona amb els nens i nenes “que desperten la part més sensible d’un mateix al veure la vida tan dura que tenen” i espera que l’any vinent “siguin molts més els infants que puguin gaudir venir a passar l’estiu a la ciutat”.

El president d’ACAPS també confia que l’any vinents aquests infants puguin tornar a viure l’experiència i que més famílies d’ambdós municipis s’afegeixin al projecte solidari.

Els 272 infants que han vingut a Catalunya en el marc del projecte “Vacances en pau” impulsat des de fa més de 20 anys pel per la Delegació del Front Polisari a Catalunya estaran fins a finals d’agost amb les famílies i passaran revisions mèdiques.