refugi climàtic
La Biblioteca Josep Soler Vidal, refugi climàtic juntament amb el Casal del Centre

L’Ajuntament de Gavà ha habilitat la Biblioteca Josep Vidal i el Casal del Centre com a refugis climàtics davant l’activació del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de calor que ha executat la Generalitat de Catalunya. Arran d’aquest anunci, doncs, el consistori ha habilitat aquests dos equipaments per tal que les persones que ho puguin necessitar disposin d’un lloc fresc.

La biblioteca estarà operativa com a refugi climàtic fins divendres 13, de 10:00 hores a 20:00 hores. El casal, de la seva banda, agafarà el torn durant el cap de setmana en el mateix horari. L’ajuntament allargarà aquesta mesura fins que acabi l’actual onada de calor.

Precisament, un dels consells de Protecció Civil davant aquesta onada de calor fa referència a les persones que no disposen d’aire condicionat o ventilador a casa seva, a les quals se’ls hi recomana que a les hores on la calor és més intensa vagin a centres comercials o instal·lacions públiques que disposin d’aire condicionat. D’aquesta manera es minimitzaria el risc de patir un cop de calor durant aquesta onada de temperatures extremes que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, està previst que s’allargui fins el proper diumenge 15 d’agost.

Cal recordar, en aquesta mateixa línia que, amb aquest escenari a sobre de la taula, el Departament de Salut ha posat en fase 2 el pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut.