Bon ambient en la trobada gegantera de Gavà

L’Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà va organitzar, aquest diumenge, una trobada gegantera que ha servit per anar escalfant motors per a la Festa Major que la ciutat viurà d’aquí pocs dies. A més de l’entitat local hi van participar les colles de Sant Joan Despí i Ripollet.

L’arribada dels grups i la plantada dels gegants va tenir lloc a primera hora del matí a la plaça de Jaume Balmes. Tot seguit, es va fer un esmorzar al menjador del CEIP Jacme March per agafar forces i començar la cercavila, amenitzada pels Grallers l’Anguila, que va passar pel carrer de Sant Pere,  amb aturades de lluïment a les palces de la Pagesia i Major. El recorregut va acabar a  a la Torre Lluch, passant pel carrer Salvador Lluch, atès que la fira d’atraccions muntada a la Rambla obstaculitzava el pas.

Com ja vare fer a les festes de Sant Nicasi de l’any passat es va lliurar un record a les colles convidades que va ser una parella de titelles de dit que representen algunes de les figures locals. Aquest cop han estat la Bruixa Gru-gru i la Margarida.

Segons l’Agrupació de Gegants i Gegantons de la nostra ciutat “aquesta activitat s’ha volgut desvincular del cercavila del Xerinolis, a diferència del cercavila de Sant Nicasi 2022, pel diferent ritme i dinàmica de la resta d’entitats participants, a més, així ens fem més visibles com a entitat”.

La colla precisa que, “pel Xerinolis de Festa Major, si comptem amb prou portadors, podrem treure al Pere i la Maria” i afegeixen que “un altre objectiu és implicar cada vegada més als centres educatius, com ja s’ha fet amb l’escola Joan Salamero, perquè construeixin una figura pròpia i els infants i famílies participin en els actes de caràcter popular de les festes”