El Bosque Maldito
Torna a Gavà El Bosque Maldito, el passatge del terror de Halloween organitzat per l'AFA del Santo Ángel (Imatge: cortesia de l'AFA del Santo Ángel)

L’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) del col·legi Santo Ángel organitza el proper dimarts, 31 d’octubre, el seu onzè Passatge del Terror de Halloween El Bosque Maldito. Ubicat en l’entorn natural del Parc del Mil·lenni, a tocar del Calamot, en el bosc que hi ha just davant de l’Ésser del Mil·lenni, fins a una setantena de pares, mares i alumnes col·laboren enguany en la seva organització i muntatge.

Una tasca que no és precisament fàcil ja que “en estar ubicat en ple bosc ho hem de muntar i desmuntar en el mateix dia, i això ens genera una feina molt complexa. El tema del temps, per exemple, sempre ens condiciona: estem sempre pendents de la previsió meteorològica i fins i tot un any ens va diluviar i ho vam haver de posposar”, ens explica Mónica García, vocal de l’AFA. “L’any passat, per exemple, vam haver de cancel·lar el passatge a dos quarts d’onze de la nit perquè ens va entrar una manada de porcs senglars, així que és un repte per nosaltres organitzar tot això en un entorn natural, ens hem de fer responsables de que tot quedi net i de la seguretat no només dels assistents, sinó també del propi bosc”.

El Bosque Maldito està organitzat en diverses escenes, i algunes “comencem a preparar-les al matí i altres a la tarda, en funció de la disponibilitat dels pares, ja que tots tenim feines amb horaris diversos”. Anys enrere, però, els passatges s’organitzaven temàticament i “cada any fèiem el recorregut amb una sola temàtica, per exemple un any ho vam ambientar amb pel·lícules de terror, un altre amb contes infantils i, tot i que va ser casualitat, l’any abans del Covid vam plantejar que hi havia un virus que trastornava als pacients d’un hospital psiquiàtric”. Ara, però, cada escena presenta una temàtica distinta però “hi ha alguns temes que mai poden faltar, per exemple els zombis no poden faltar, ni tampoc els pallassos sinistres de circ ni la zona de l’hospital”. García ens avança, molta atenció, que enguany sí que farà una aparició estel·lar ni més ni menys que Chucky, “i és l’únic que puc dir ara mateix”.

El Bosque Maldito va començar “com una prova pilot que es va fer de manera interna per part dels pares, i aquell primer any van venir unes 20 ó 30 persones. Va sortir bé i va agradar, així que l’any següent ho vam repetir i ja van venir 50 persones. Després 100, i la cosa va créixer any rere any, hem anat podent millorar el recorregut, fins arribar a les edicions actuals on venem 800 entrades”.

L’entrada costa 6 euros per a tothom, tot i que els socis de l’AMPA tenen un petit obsequi. “Amb aquests diners, primer de tot, hem de cobrir costos ja que tot ho paguem nosaltres. Rebem una petita subvenció però ni de lluny ens cobreix ja que hem de pagar des de maquillatge fins a seguretat privada, decorats, actors, menjars, vestuari, etc.”. Després, el que sobra “ens serveix per pagar altres activitats de l’AMPA al llarg del curs escolar com per exemple Carnaval, on prenen part unes 250 persones, els tallers pels infants que fem al Nadal o per Pasqua, o els musicals que fem al col·legi”.

Les entrades per poder passar por i gaudir d’aquest Passatge del Terror es poden adquirir aquí. Doneu-vos presa si voleu assistir perquè, per motius organitzatius, hi ha un límit de 800 entrades i, en el moment d’escriure aquestes línies, ja en porten més de 600 venudes. I compte, perquè tot i que l’activitat comença a les 18:30 hores, García recomana anar una hora abans degut a la gran quantitat de gent que està previst que assisteixi.