U.M.E.

El nou local de la Unió Muntanyenca Eramprunyà, situat al carrer de Salvador Lluch, número 8, compta, des del passat mes de desembre, amb una paret on es pot practicar boulder, una modalitat d’escalada en blocs cada vegada més popular i que es caracteritza perquè no requereix dels materials de protecció convencionals de l’escalada, es realitza de costat i es va pujant molt a poc a poc. Aquest fet segons precisa la vocal de l’UME, Mari Jiménez “té l’avantatge que pots entrenar sense necessitar ningú mentre que al rocòdrom sempre cal que hi hagi un acompanyant perquè et pugui assegura ja que no tothom sap assegurar-se a un mateix”.

En aquest tipus d’escalada la dificultat extrema es produeix durant trajectes molt curts. Escalar en aquesta modalitat es coneix en argot com “blocar”.

Generalment s’empra un matalasset portàtil denominat “crash pad” i la perícia atenta dels companys, “porters”, els qui han de cuidar a l’escalador perquè la possible caiguda no tingui conseqüències.

Aquests murs especialitzats en aquesta modalitat s’han convertit en veritables gimnasos per a l’entrenament ja que aquest tipus d’escalada requereix d’un excel·lent estat físic i de molta força en els braços.

En els últims anys aquesta modalitat d’escalada ha adquirit molta popularitat i per això una gran quantitat de persones s’inicien en aquesta pràctica sense tenir nocions prèvies d’escalada o muntanyisme. Això pot presentar un problema si aquestes persones no cuiden l’entorn on es desenvolupa aquesta activitat i no respecten les normes o regulacions de l’escalada en entorns naturals.