Cafè París guanya el GastroGavà 2021
Cafè París guanya el GastroGavà 2021

El platillo del Cafè París, consistent en un montadito de pa de pagès amb llagostí, ou dur, maionesa, espàrrec de Gavà i cruixent de pernil, ha resultat el guanyador de la present edició del GastroGavà en esdevenir el millor valorat per la clientela. Aquest dilluns a la tarda l’Ajuntament i l’AGT van lliurar els reconeixements en una acte de petit format, celebrat al restaurant Mise en Place del carrer Montflorit. José María Martínez, propietari de l’establiment guanyador es va mostrar molt content i a la vegada sorprès perquè sincerament no s’ho esperava i deia que “ha estat talment com si el Granada guanyés la Champions”.

Raquel Sánchez amb José Martínez, guanyador del primer premi del GastroGavà 2021

El segon premi ha estat per al restaurant Mise en Place i el seu menú degustació que incorporava un tàrtar d’espàrrec de Gavà i pebrot del piquillo de Navarra
a la llenya amb salsa ponzu i maionesa de safrà i wasabi.

El tercer premi ha esta doble per empat tècnic i l’ha rebut Margú Restaurant i els  seus espàrrecs de Gavà farcits de salmó fumat, maionesa de cítrics i ous de truita, i el Sunset Caf amb una proposta d’espàrrecs dolços preparats amb un cheese cake de Yuzu, amb un interior cremós de festuc, éclat d’or amb xocolata ruby i glacejat amb un toc de llimona.

Des de l’AGT, Mariano Martínez, explicava que “tot i que la pandèmia ha obligat a replantejar el format típic que cada any es feia per Fira, el cert és que ha anat molt bé, la gent ha respost genial i tant platillos com menús de degustació han funcionat igual de bé”. Martínez també ha lloat “la gran professionalitat i qualitat de la restauració local, gràcies a la aqual l’espàrrec de Gavà cada vegada  té més volada, i aquest any, arran d’haver pogut formar part del Barcelona Slow Food, molts establiments de la capital han incorporat l’Espàrrec de Gavà en els seus plats”.

L’alcadessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui va presidir l’acte, també va felicitar als guanyadors i participants perquè “han fet una tasca extraordinària i han posat a l’abast de la ciutadania un plats fantàstics”. Sánchez ha precisat que “malgrat i la situació sanitària s’ha viscut cert ambient festiu i s’ha innovat en els elements que valdrà la pena conservar i incorporar en la fira presencial” i va convidar la gent a seguir gaudint de la nostra restauracio i comerç, sempre amb responsabilitat i a fer-los costat”.

Al final de l’acte es va fer la rifa entre els clients que han participat al GavàPort amb un premi de 100€ a consumir en qualsevol dels restaurants participants en l’activitat.

Un total de 23 restaurants de la ciutat que han participat en la present edició del GastroGavà, entre el 22 d’abril i el 9 de maig, amb plats i menús amb l’espàrrec com a protagonista. Amb iniciatives d’aquest tipus s’ha pretès “donar visibilitat i valorar el treball dels professionals del sector hostaler a la ciutat, que aposten per una gastronomia de qualitat amb producte de proximitat”.