Els espàrrecs de Gavà al Mercat de la Terra
Els espàrrecs de Gavà al Mercat de la Terra

Aquesta setmana comença la programació “És Temps d’Espàrrecs” amb tot un seguit d’activitats, fins a primers de maig, per promoure el consum d’aquest producte tan nostre i que, si no fos per la pandèmia, seria el protagonista de l’esdevenminet més important del municipi: La Fira d’Espàrrecs que per segon any seguit s’ha hagut de cancel·lar per la crisi sanitària.

Una de les accions per donar a conèixer les particularitats del producte és la seva presència en una de les parades del Mercat de la Terra  Slow Food Barcelona, un mercat de pagès que es munta cada dissabte al Parc de les Tres Xemeneies del barri del Poble-sec i aplega centenars de persones que gaudeixen de diferents activitats per conscienciar del consum responsable i entrenar el gust: xerrades, tallers, tastets i showcookings. Les famílies poden disfrutar d’un espai infantil amb jocs de fusta i activitats dirigides.

Manats d’espàrrecs de Gavà de la parada de Joan Torras

La parada del pagès de Gavà Joan Torrras ha estat visitada, aquest cap de setmana, per diverses aurtoritats municipals encapçalades per l’Alcaldessa Raquel Sánchez i membres de l’Ajuntament de Barcelona, amb el primer tinent d’lacalde, Jaume Collboni i la regidora Montserrat Ballarín. Així mateix, també participà de l’activitat el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, qui fa uns dies explicava a aquest mitjà de comunicació que la collita d’enguany “és d’una qualitat molt destacable”.

El restaurant Mar de Pins va preparar unes tapes.

Per tal de fer saber el seu valor gastronomic també es va fer una tastet acarrecd el rrstauarant Mar de Pins de Gavà quei va prepara algune stapes amb ‘easprrec com a protagonista

Mercat de la Terra  Slow Food Barcelona

El Mercat de la Terra  Slow Food Barcelona és l’únic mercat eco i setmanal de la ciutat i és una referència pel que fa el consum responsable, les cadenes curtes de distribució i l’alimentació sostenible a Barcelona.

Des del 2015 forma part de la xarxa de Mercats de la Terra de Slow Food, uns mercats de productes de temporada, venuts directament pels productors, obtinguts amb processos tradicionals, en el respecte del medi ambient i de les condicions de treball, i amb un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix.

Al Mercat de la Terra hi trobareu una àmplia varietat de fruita i verdura fresca, conserves, carns, productes lactis, ous, mel, dolços, pa, oli, vi i qualsevol producte que pertany a la cultura alimentària local.