Campanya de Nadal per promocionar el comerç local

Amb el lema “Aquest Nadal, més que mai, Comerç de Gavà”, la campanya pretén reactivar el comerç i la restauració local, greument afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19, en una de les èpoques de major volum de negoci. Una campanya que s’afegeix a altres accions que, des de l’inici de l’emergència sanitària, l’Ajuntament ha posat en marxa per donar suport econòmic i logístic a aquests sectors i generar un clima positiu i de suport entre la ciutadania.

La campanya posa en relleu els principals valors del comerç de Gavà, un element vertebrador i cohesionador de la ciutat, que dóna resposta a totes les demandes amb una atenció personal i especialitzada, que genera ocupació i aporta riquesa a l’economia local, sostenible i de km 0. Un sector que durant l’emergència sanitària ha cercat noves fórmules per seguir oferint el millor servei a la clientela, amb comandes a domicili o a través d’eines digitals.

Una d’aquestes eines és la plataforma “Més que mai Comerç de Gavà”, impulsada per l’Ajuntament des de l’abril passat per contribuir a la dinamització del sector durant els mesos de confinament. Aquest Nadal incorpora nous serveis com el Mercat de Nadal i Reis que, a partir del 2 de desembre, oferirà a cop de clic les millors opcions dels comerços de la ciutat per fer les compres nadalenques. El mercat en línia s’afegeix al directori d’establiments comercials i de restauració de la ciutat, i al llistat de negocis que ofereixen productes per emportar o fan lliurament a domicili.

“Aquest Nadal, més que mai Comerç de Gavà” també hi serà als carrers, amb més il·luminació i guarniments nadalencs per acompanyar les compres, i animació musical i teatral que durant els dies de més vendes recorreran els principals eixos comercials. Així mateix, s’oferiran dues hores d’estacionament gratuït en els aparcaments municipals de les places Jaume Balmes i Batista i Roca.

A aquestes propostes s’hi afegeixen les iniciatives impulsades per les associacions de comerciants, restauradors i mercats municipals. Així, la recentment constituïda, WoW Gavà promocionarà la nova targeta de fidelització amb la promoció 20×10, de manera que els primers 500 clients que es donin d’alta a la targeta, i que facin una compra mínima de 20 euros, podran gaudir d’un descompte de 10€. Per la seva banda, l’Agrupació de Restauradors de Gavà, oferirà aquest Nadal un munt d’opcions i possibilitat de fer comandes per recollir o lliurar a domicili els àpats tradicionals de les festes cuinats pels restaurants i bars de la ciutat. Els mercats municipals, MercaGavà i Mercat del Centre, obsequiaran la clientela amb bosses reutilitzables per agrair la seva fidelitat, i amb premis directes o sorteigs.

Més llums i arreu

La il·luminació nadalenca en els principals eixos comercials de la ciutat pretén ser una bona eina per afavorir la recuperació del teixit comercial. Però en aquest Nadal diferent, l’Ajuntament ha volgut que la màgia d’aquestes festes arribi a més indrets de la ciutat.

La principal novetat són els 7 arbres de Nadal que llueixen a diferents punts de Gavà, el més espectacular dels quals és el de la Torre Lluc, amb 18 metres d’alçada. També destaca la gran bola de neu gegant instal·lada a la Rambla.

L’enllumenat de Nadal s’ha ampliat enguany fins als 866 motius, cosa que ha permès guarnir el carrer Clara Campoamor, l’avinguda d’Europa, la rotonda d’accés a la carretera de Begues, l’accés al barri de la Sentiu, el carrer de la riera de les Parets i la plaça d’Amadeu Vives.

Els tipus de figures lluminoses són de banderola en columnes d’enllumenat; de cordó estels i bombetes, instal·lades en arbres de la Rambla, places i rotondes; esferes blanques, en arbres d’av Europa i Rambla, i en fanals de la plaça de la Terra i accessos als barris de Mas Bruguers i la Sentiu. També es mantenen els ornaments en les façanes dels principals edificis municipals.