Campanya de trànsit Sant Joan 2019
Les Policies de Trànsit tindran com a prioritat fins el 24 de juny, treure de la circulació els conductors beguts o drogats.

Les Policies de Trànsit tindran com a prioritat fins el 24 de juny, treure de la circulació els conductors beguts o drogats. Coincidint amb la revetlla i la festivitat de Sant Joan, es fa una campanya intensiva per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues a les carreteres i municipis de Catalunya.

Els controls policials es desplegaran pel conjunt del territori i es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, per tal de conscienciar la ciutadania que aquesta problemàtica pot provocar accidents de trànsit mortals i greus.

En els dies concrets de la revetlla i la festivitat de Sant Joan i davant les sortides nocturnes convé insistir que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i es recorda la importància de la figura del conductor alternatiu. Sempre cal conduir amb les condicions físiques i d’atenció idònies per tal de circular amb seguretat.

A la darrera campanya preventiva de drogues i alcohol, realitzada el passat mes de febrer condint amb Carnestoltes, es van detectar un total de 667 positius per alcoholèmia – dels quals 107 van ser penals i 560 administratius.

Aquests positius van suposar un 4,57% del total de proves realitzades. Quant a les proves d’estupefaents, a l’anterior campanya es van detectar 291 positius.