Cançons de mar i taverna
Un dels concerts de festa major a Gavà dels Gats vells

El grup gavanenc d’havaneres i cançons de taverna Gats Vells han publicat el seu primer disc en format Compact Disc, Cançons de mar i taverna. El disc arriba després de 17 anys d’història d’un grup mític, recurrents a totes les festes majors de la ciutat, que es va formar l’any 2007 i que ha passat per tants canvis en la seva formació que, actualment, només un dels seus membres estava a la formació original del grup, el Josep Boada.

La possibilitat de gravar un disc “la teníem fa temps donada la qualitat del grup”, ens confessa un dels membres, Joan Canton. De fet, “a tots ens feia molta il·lusió”, destaca un altre membre, Àngel Batet, qui defensa el format de Compact Disc “en temps en què la tecnologia ha avançat molt i els CD ja no s’utilitzen”. Segons Batet, “ens vàrem entossudir perquè volíem deixar una constància física de què havíem passat per aquest món”.

El disc s’ha gravat en uns estudis de gravació especialitzats en havaneres, Havana Seven, ubicat a Canyelles. La preparació del disc “ens ha portat una feinada importantíssima, no m’imaginava que costés tant esforç”, ens confessa Canton. Pel que fa al repertori del disc, “és molt variat i fins i tot hi ha cançons noves com per exemple una cançó asturiana molt divertida, fins i tot ballable, o una cançó menorquina o també alguna rumba, no són només havaneres”.

En el disc, malgrat haver-hi una mica de tot, no falten clàssics com El meu avi o La bella Lola, però Pep Ubrí, un altre destacat membre de la formació, destaca que “també hi ha havaneres no tan conegudes”.

De moment el disc no es pot adquirir en cap botiga física ni virtual, només es pot comprar als mateixos membres del grup, però ja ens avancen que “estem en converses amb l’Ajuntament de Gavà per poder presentar-lo com cal en un concert a l’Espai Maragall”. Estarem atents!