Cap de setmana amb gran ambient faller
La Cremà va posar el punt i final a la festa

La ciutat ha viscut intensament el cap de setmana de falles organitzat per la Casa de València de Gavà. La festa, que feia 2 anys que per culpa de la pandèmia no es podia fer, ha tingut, segons ha precisat el president de l’entitat regional, Sergio Engli, “una grandíssima acollida, la qual cosa demostra que la gent en tenia moltes ganes, i nosaltres també”.

Míriam García, fallera major

Durant l’acte de proclamació de Míriam García com a fallera major, celebrat divendres a l’Ajuntament, Engli va destacar “la voluntat de seguir apostant per aquesta festa, la qual no seria possible sense la implicació i feina incansable dels nostres socis”. De tots ells, es va tenir una record especial per a Francisco Campoy i Purificación Cortés que ens han deixat durant aquest dos anys i als quals es va lliurar, a títol pòstum un “bunyol d’or”, o el que és mateix, un dels guardons de reconeixement que, des del 2019, atorguen a persones i entitats que treballen per fer possible les falles a Gavà. Un altre dels guardons va ser per l’Agrupació dels Beduinos, “per la gran empenta que han donat a la desfilada de moros i cristians”,

L’Alcaldessa Gemma Badia també ha destacat “la gran il·lusió amb què la ciutadania viu les falles” i “l’esforç que fa la Casa de València en fer-les possibles, una festa considerada patrimoni cultural de la humanitat i que Gavà té l’honor de poder dir que és la única ciutat de la Península Ibèrica, després de València, de cremar una falla”. Badia també ha volgut posar en valor “la col·laboració d’altres entitats per contribuir a l’èxit de la celebració i ha assegurat que “cal seguir apostant per aquesta tradició, per això, des de l’ajuntament us donarem tot el nostre suport”.

La Cremà va posar el punt i final a la festa

La festa va culminar, a nit, amb la tradicional cremà de la Falla a la plaça de Jaume Balmes, un conjunt monumental de 7 metres i mig d’alçada creat pel mestre Paco Vizcaíno i que portava com a lema “fer l’índio”.