La Falla del 2022

La Casa València de Gavà ja ha plantat La Falla que centrarà totes els actes festius del cap de setmana. El monument d’aquesta edició, que es pot admirar a la plaça de Jaume Balmes, té com a temàtica “fer l’índio” i presenta tot un seguit de divertides figures dissenyades pel mestre Paco Vízcaino. És un conjunt de 7 metres i mig d’alçada fetes de fusta, cartró reciclat, fibra de vidre i suro.

El procés de muntatge ha començat cap a les 10 del matí, amb l’arribada, en camió, de les figures des de terres valencianes i ha durat unes 3 hores en completar-se. Una feina que, segons l’entitat regional, “el vent que ha bufat no ens ho ha posat fàcil i ha requerit de cura, paciència i experiència

Amb aquest Falla, doncs, Gavà recupera la tradició després de 2 anys d’aturada forçada a causa de la pandèmia del coronavirus, una festa que, segons ha precisat, l’Alcaldessa, Gemma Badia, “tots tenim moltes ganes de viure. La Casa de València ha fet un programa farcit de propostes que la ciutat espera i estic segura que les gaudirà”. Badia ha lloat “la qualitat artística del monument faller que fa pena i tot que s’hagi de cremar, però així és la tradició, i Gavà té l’honor de dir, que a part de València, és l’unic indret de tota Espanya on se celebra”

La Fallera Major explica la falla a Gemma Badia

Programa d’activitats

Divendres, 1 d’abril

A les 20.30 hores, té lloc la presentació de la Fallera Major, Míriam García Moreno, a la Sala de Plens de l’Ajuntament i a continuació hi haurà el sopar de germanor.

Dissabte, 2 d’abril

Es podrà gaudir de les atraccions de fira a la plaça de Francesc Macià i paradetes de productes artesans al llarg de l’avinguda Diagonal. L’Agrupació de Restauradors de Gavà prepararà plats típics valencians com el tradicional “almorsaret”.

A la tarda es farà la 25a edició de la tradicional Desfilada de Moros i Cristians, que partirà a les 19 hores del capdamunt de la Rambla i girarà pel carrer Sant Pere per acabar a la plaça de Jaume Balmes amb una sorollosa mascletà final

Diumenge 3 d’abril

A les 12.30 hores s’oficiarà la missa en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, a l’església de Sant Pere. Al llarg del matí i la tarda, estan previstes actuacions a la plaça Balmes, a càrrec de varies de les associacions de Gavà.

Al migdia, i també a la plaça Balmes, es farà una gran paella popular per a 200 persones que preparà l’Agrupació de Restauradors de Gavà. Els tiquets que costen 12 euros, inclouen la beguda, les postres i el cafè i es poden adquirir al Far de l’Illa

La festa culminarà a les 21.30 hores amb la tradicional Cremà de la Falla, a la plaça de Jaume Balmes i un espectacle pirotècnic.