Cap de setmana de cine i solidaritat
The Mauritanian, protagonitzada per Jodie Foster i Benedict Cumberbatch

L’Espai Maragall de Gavà acollirà, en els propers dies, diferents activitats encabides dins la present edició del GavàMón, un espai per recordar que els Drets Humans ens pertanyen a totes les persones pel simple fet de néixer. Per això, tothom ha de sentir-se amb legitimació i capacitat per exigir-los i garantir-los de forma lliure i solidària.

Entre les propostes programades hi ha la projecció de dues pel·lícules

Cinema

Divendres, 22 d’octubre, a les 22 hores

Projecció del film “Adú”, una cinta que narra com un nen de sis anys i la seva germana gran, en un intent desesperat per arribar a Europa i amagats a una pista d’aterratge al Camerun, esperen per colar-se a un avió. No massa lluny d’allà, un activista mediambiental contempla la terrible imatge d’un elefant, mort i sense els seus ullals. No només ha de lluitar contra la caça furtiva, sinó també haurà de retrobar-se amb els problemes de la seva filla que acaba d’arribar d’Espanya. Milers de kilòmetres al nord, a Melilla, un grup de guàrdies civils es prepara per enfrontar-se a un gran número de subsaharians que han començat el salt a la tanca. Es tracta de tres històries que van de la mà amb un tema central, on cap dels seus protagonistes sap que els seus destins estan cridats a trobar-se i que les seves vides ja no tornaran a ser les mateixes.

Reserva l’entrada gratuïta aquí

Diumenge, 24 d’octubre, a les 18 hores

Projecció The Mauritanian, protagonitzada per Jodie Foster i Benedict Cumberbatch. La pel·lícula està basada en fets reals narrats per Mohamedou Ould Salahi en un llibre autobiogràfic, on descriu els gairebé quinze anys de tancament que va patir a Guantánamo, enmig d’uns llimbs jurídics que va permetre que romangués retingut sense que es presentessin càrrecs contra ell, des de la seva detenció a Mauritània dos mesos després del 11-S.

Reserva l’entrada gratuïta aquí