Tot i que ja us ho vam avançar fa unes setmanes, fa només un parell de dies que s’ha fet oficial l’arribada de Mireia Pertegàs a la presidència del Club Beisbol i Softbol Gavà. Aquest canvi en la presidència, que els darrers 8 anys havia exercit Sophie Regnard, arriba en un moment clau de l’entitat ja que celebra els seus 50 anys de vida.

Pertegàs ens ha assegurat que la seva serà “una línia continuista” respecte als eixos d’acció plantejats per Regnard, i de fet “la junta directiva es manté igual i la Sophie continua a dins com a vocal”. El Club “seguirà donant importància a les categories inferiors, com hem fet sempre, per tal de seguir creant cantera que pugui pujar a categories més grans, i també donarem importància als equips femenins del club”.

La nova presidenta també ens ha avançat que la solidaritat estarà present en molts dels objectius de l’entitat, que aquest 2023 es materialitzarà sobretot en el projecte “Cap infant sense beisbol”: “Aprofitant una mica que aquest any celebrem els 50 anys del club hem creat un fons que vol arribar als infants que no tenen suficients recursos econòmics per poder jugar, que no poden practicar aquest esport, i que estan fora de la possibilitat d’aconseguir subvencions de l’Ajuntament per qüestió de dates, com passa per exemple ara”.

D’aquesta manera, el club “aconseguirà aquesta ajuda amb la col·laboració de tots els integrants de l’entitat, tant famílies com entrenadors, voluntaris, i amb el recolzament també de la federació catalana. L’objectiu és que aquests infants no quedin exclosos, no deixar-los fora, i que puguin formar part del món del beisbol i que no deixin de practicar un esport, contribuint així a la seva millora esportiva i educativa”.

En aquests casos, el club es faria càrrec de la seva fitxa federativa al llarg de la temporada i també “els facilitaria material específic si ho necessiten”.

El projecte “Cap infant sense beisbol” va donar el primer tret de sortida en el sopar de celebració dels 50 anys de l’entitat que es va celebrar el passat dijous, 2 de febrer, al Hard Rock Café de Barcelona, i a on es van recaptar 168 euros per aquesta causa.

Cap infant sense beisbol
Un moment del sopar de celebració dels 50 anys del club (Imatge: cortesia Mireia Pertegàs)

Hi van assistir al voltant d’unes 85 persones i “tothom va quedar molt content tant amb el menjar com amb l’ambientació del local o l’acollida per part del club”. Al sopar hi van assistir moltes personalitats clau en la història del club, “des de ex jugadors i ex presidents pràcticament des de la fundació del club fins a jugadors en actiu, va ser realment un sopar en família”.

El sopar va ser el primer dels actes que l’entitat organitzarà al llarg de l’any per celebrar els seus 50 anys. El primer d’ells arribarà el 13 de maig amb “una mena de fira de l’infant solidari que farem a Can Torelló, que serà una festa pels més petits on aprofitarem per mirar de seguir recollint fons econòmics per ajudar a que els infants amb pocs recursos puguin practicar beisbol”. També tenen previst fer un partit entre veterans ex jugadors del club, entre altres activitats.