Salvador Illa enmig de Josep Pañella i Gemma Badia
Salvador Illa enmig de Josep Pañella i Gemma Badia

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha visitat avui la Fira d’Espàrrecs de Gavà, acompanyat de l’alcaldessa, Gemma Badia, i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella. En la comitiva també hi érem el senador Antoni Poveda, la diputada Sònia Guerra i la regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín.

El cap de l’oposició al Parlament va ressaltar que la Fira d’Espàrrecs “és una mostra de manteniment d’una tradició i de potencia d’una activitat econòmica i agrària molt rellevant”. Salvador Illa va voler posar en valor que “Catalunya segueix tirant endavant, segueix treballant i que els nostres responsables polítics en concret en aquest cas l’Ajuntament de Gavà està al costat de les activitats productives i ho està en un moment molt complicat sortint d’una pandèmia”.

Durant el recorregut a la Mostra Agrícola, el president la Cooperativa ha explicat a Illa, i els visitants que li acompanyaven, els secrets de l’espàrrec de Gavà i el treball que comporta la creació de les paneres que il·lustren la Mostra Agrícola. Una Mostra, a l’entrada de la qual s’han format llargues cues per veure el treball i l’esforç de la pagesia.

Abans de visitar la Fira, Salvador Illa, va tenir una trobada amb els mitjans de comunicació en què va parlar sobre els temes d’actualitat. Va assegurar que “portem ja més de 3 mesos d’una guerra contra els valors europeus que s’està disputants en territori ucraïnès i que ens està posant a prova”. Per això “és molt important no barrejar llibretes”, va afegir i va criticar durament als partits que van votar en contra del decret, especialment als d’esquerres, aprovat finalment, de mesures contra la crisi. També va tornar a reafrmar-se en el seu posicionament de que s’investiguin les responsabilitats en l’espionatge a independentistes, seguint les vies que ha ofert el govern espanyol.

L’Agrupació del PSC va acompanyar a Illa en la seva visita a Gavà.