L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, han inaugurat aquest matí  la 67 edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà.

La Fira d’Espàrrecs recupera la presencialitat després de l’aturada l’any 2020 a causa de la pandèmia i de la celebració de “Temps d’Espàrrecs”, un programa d’activitats alternatiu i adaptat a la situació epidemiològica en 2021. Un format que enguany s’ha reprès amb la Fira com a punt àlgid de la programació.

L’alcaldessa, Gemma Badia, ha destacat que deprés de 2 anys recuperem la Fira d’Espàrrecs amb tota la plenitud. “Avui -ha explicat Gemma Badia- sentim una emoció renovada després de dos anys de pandèmia, és una oportunitat de recuperar l’esperit que sempre acompanya a la Fira d’Espàrrecs, la vitalitat dels productes del parc agrari i de la paesia que els treballam sempre hi han estat tot i els grans obstacles que han hagut d’afrontar però sempre s’han sobreposat a les dificultats.

El certamen torna al format tradicional en l’entorn de la plaça de Jaume Balmes, el carrer de Sant Pere, el pavelló i l’escola Jacme March, l’avinguda Diagonal, el carrer de Martí l’Humà i la plaça de Francesc Macià. Ho fa coincidint amb una gran efemèride: el 90è aniversari. I per celebrar-ho s’han organitzat més de 90 activitats amb la implicació de més sectors de la ciutat que mai.

L’alcaldessa ha tingut també unes paraules per al sector de la restauració “que ha estat sempre -ha manifestat Badia- amb la seva creativitat, amb la seva qualitat i amb la seva proximitat. Tractant el millor producte, que és el que tenim més aprop, amb la saviesa i l’habilitat que només sap posar qui estima la seva feina i tot el que representa”. Gemma Badia ha destacat que el certamen GastroGavà va esgotar ahir el producte donant l’èixt d’assitència i han renovat existències per avui.

Durant tot el  cap de setmana, Gavà s’omplirà de música, jocs familiars, espectacles i tradició. La Mostra Agrícola serà, una edició més, l’ànima de la Fira, amb els lots d’espàrrecs i les paneres artístiques (tant de verdura fresca com de llavors) i les paneres de verdures. També torna el Mercat de Pagès a la Fira, que donarà l’oportunitat de comprar producte fresc i de proximitat.

El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, ha mostrat “l’orgull d’aquesta tradició de la Fira que hem anant passant de pares a fills. És d’agrair a tots els participants el seu esforç, un esforç que fa que la ciutadania de Gavà sigui orgullossa de la seva pagesia”.

El vicepresident Salvador Barri ha volgut agrair “l’esforç que ha fet aquest any la pagesia després de dos anys d’aturada. Un certamen que demostra que els nostres pagesos i pageses són també artistes”.

Demà divendres 29 d’abril, obrirà les portes la mostra comercial i artesanal i GastroGavà. Enguany el vessant gastronòmic té un fort protagonisme. A l’espai gastronòmic del recinte firal se li suma l’opció de provar els platillos i menús directament als restaurants participants amb GastroGavà a la Carta, durant tot el Temps d’Espàrrecs, fins al 8 de maig.

Les exposicions també seran part destacada. A les mostres sobre fotografia, eines del camp i material agrícola, se suma “La Fira en cartells”, un visionat del grafisme que ha marcat cada edició de la fira.

També l’exposició “Per una alimentació saludable”, en  col·laboració de l’AMB, que juntament amb espais dedicats al foment del reciclatge i la reutilització i a la promoció d’hàbits saludables, convertiran la Fira d’Espàrrecs en un mirall dels valors que Gavà representa i el seu compromís amb la consecució de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.