Cap de setmana de cinema i drets humans
Fotograma de "Para Sama"

La present edició del GavàMón proposa, aquest cap de setmana, la projecció d’un parell de pel·lícules a l’Espai Maragall

Dissabte, 24 d’octubre a les 21 hores

Projecció del documental d’Ai Weiwei, “Marea Humana” on es relata el patiment de més de 65 milions de persones a tot el món han estat obligades a sortir de les seves llars per escapar de la fam, el canvi climàtic i la guerra en el desplaçament humà més important des de la Segona Guerra Mundial. Un viatge èpic, conduït pel famós artista internacional, Ai Weiwei, dona una expressió visual de gran abast a la migració humana massiva.

Preu: Entrada gratuïta

Diumenge, 25 d’octubre a les 19 hores

Projecció del documental dirigit per Waad al-Kateab i Edward Watts. És una carta d’amor a Sama, la filla de la directora i protagonista del film, el nadó del qual va néixer enmig de la guerra de resistència del poble sirià en contra del dictador Bashar al-Ásad. Sama creix escoltant com exploten bombes que destrueixen els hospitals on el seu pare, que és metge, lluita per salvar la vida de milers de ferits. La història va i ve en el temps per construir un relat que entrellaça el desenvolupament de la guerra amb la història d’amor d’una jove parella que decideix quedar-se a lluitar per la vida de la seva gent.

Preu: Entrada gratuïta.