Gavamón
El Gavamón es celebrarà també enguany, entre el 14 i el 29 d’octubre, tot i que amb les preceptives mesures de seguretat

L’Ajuntament de Gavà ha decidit tirar endavant aquest 2020 la XVI Mostra de Drets Humans – Gavamón. Éric Plaza, tinent d’alcalde d’Igualtat, ha destacat que “estem patint una greu crisi mundial però hem decidit recuperar part de les activitats del Gavamón. La idea és mantenir part de les activitats presencials però hem reduït el nombre de les mateixes i algunes que tenien molta afluència les hem hagut de suprimir, com per exemple la Mostra d’Entitats de Cooperació i Drets Humans, que enguany no es farà”.

El Gavamón incorporarà, com és habitual, projeccions de cinema i diverses exposicions repartides per tota la ciutat. També hi haurà una taula rodona centrada enguany en la sanitat i focalitzant òbviament el debat en la pandèmia de la Covid-19. El tinent d’alcalde, en aquest sentit, ha explicat perquè el Gavamón és més necessari ara que mai: “Durant la crisi Covid-19 no s’han aturat les violacions de drets humans, això no s’ha aturat per molt que hi hagués una pandèmia, així que nosaltres com administració tenim l’obligació de continuar lluitant contra aquestes injustícies i de continuar alçant la veu per intentar ajudar al màxim possible a les persones que estan patint aquestes vulneracions”.

Plaza ha posat de manifest que la intenció del consistori és “mantenir l’essència del Gavamón, amb activitats més reduïdes”. El tinent d’alcalde ha destacat que “hem plantejat cancel·lar algunes activitats presencials amb molt públic però la nostra intenció és recuperar la normalitat garantint les mesures de seguretat adients perquè tampoc podem aturar la ciutat totalment, i jo crec que si assumim les garanties mínimes, com ara distanciament o mascareta, en principi no hauria d’haver cap problema”.

Per últim, Plaza ha destacat que la celebració del Gavamón en un any tan complicat com aquest “és un recolzament explícit al sector de la cultura i a les demandes que s’estan fent des de tots els àmbits de la cultura. El que no podem fer és parar el món de nou al 100% perquè no sobreviuria ningú”. De fet, Plaza ha avançat que “en realitat, la nostra intenció és mantenir altres activitats com ara el Castaween, que es farà amb aforaments més reduïts però es farà perquè també és una oportunitat per educar als més joves en una pràctica d’oci amb seguretat”.