Cap de setmana de Falles

La Casa de València de Gavà celebra aquest cap de setmana l’esperada festa de les Falles, una tradició que es remunta al nostre municipi des de fa tres dècades. Els Ninots arribaran, com sempre, per carretera des de València divendres al matí i es procedirà a fer la seva “plantà” a la plaça de Jaume Balmes. El mateix divendres, però a les 20.30 hores, es farà la presentació de les Falleres Majors a l’auditori del col·legi Santo Ángel, un acte que s’encabirà dins una gala especial per tal de commemorar l’aniversari. Tot seguit, es farà el típic sopar de plantà

Cap de setmana d’activitats

Dissabte, es podrà passejar per la fira de productes artesans que s’ubicarà al llarg de l’avinguda Diagonal i de les actuacions que es faran per part de diferents associacions de la ciutat a la plaça de Jaume Balmes. A la tarda, a partir de les 18 hores, tindrà lloc a la tradicional desfilada de Moros i Cristians amb música valenciana i la participació de la Companyia General del Foc i un recorregut per la Rambla, el carrer Sant Pere. El seguici culminarà a la plaça de Jaume Balmes, indret on, a les 21 hores, es farà la sorollosa mascletà i, tot seguit, un sopar de germanor.

La cremà

Diumenge, encara es podrà passejar per la fira comercial. A les 12.30 hores es farà la missa en honor a la Mare de Déu dels Desemparats a l’església de Sant Pere mentre que, a partir del migdia, es podrà gaudir de diferents espectacles a la plaça de Jaume Balmes, indret on també es farà el típic dinar de falles. Les actuacions seguiran a la tarda i ja, en fer-se fosc, cap a les 21.30 hores, es procedirà a la Cremà del Ninot i al castell de focs d’artifici.